Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ταΐσετε τους αγαπημένους τετράποδους φίλους σας. Η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων ταΐζει τους σκύλος τους με ξηρά τροφή, μπορεί σε συνδυασμό με κονσέρβες. Το τελευταίο καιρό κερδίζει όλο και περισσότερο την δημοτικότητα η σίτιση με την ωμή τροφή  B.A.R.F. – Bones and raw food. Πέρα από αυτά, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούνε να μαγειρεύουνε για τα σκυλιά τους. Αυτό το είδος σίτισης είναι επίσης στη μόδα και πάλι, καθώς μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο για πολλά σκυλιά. Ας συνοψίσουμε γιατί (δεν)πρέπει να ταΐζετε τον σκύλο σας με μαγειρευτή τροφή.

Το μαγείρεμα δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση.

Yoggies Μαγειρευτή τροφή για σκύλους - σολομός με λευκό ψάρι_650γρ

Το να μαγειρεύεις για σκύλους δεν είναι το ίδιο με το να μαγειρεύεις για τους ανθρώπους. Ο σκύλος είναι από τη φύση του σαρκοφάγο παμφάγο και χρειάζεται (αν είναι υγιές) υψηλή περιεκτικότητα σε κρέας (75-90%) στην τροφή του.
Από την άλλη πλευρά, ένας άνθρωπος έχει πολύ περισσότερες επιλογές στην διατροφή του. Μπορεί να αλλάζει τις αναλογείς τον πρώτων υλών ή να αποκλείσει εντελώς κάποια στοιχεία.

Όσον αφορά το κρέας, είναι πολύ πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να αφομοιώσουνε τις σύνθετες πρωτεΐνες. Για αυτό πρώτα μαγειρεύουμε ή ψήνουμε τα κρέατα. Έτσι σκοτώνουμε τους περισσότερους ανεπιθύμητους ιούς και βακτήρια, αλλά βοηθάμε και στην πεπτικότητα του κρέατος.
Αντίθετα, ο σκύλος έχει πολύ καλύτερα ανεπτυγμένο στομάχι για αυτό. Όχι πάντα, λόγω διαφόρων δυσανεξιών ή άλλων προβλημάτων. Επιπλέων το ωμό κρέας μπορεί απλά σε ορισμένα σκυλιά να μην αρέσει.

Και εδώ Θα μιλήσουμε για το μαγείρεμα.

Ποια είναι τα κύρια οφέλη της μαγειρευτής τροφής;

Υψηλή πεπτικότητα – λόγω του μαγειρέματος αυξάνεται η πεπτικότητα ορισμένων πρώτων υλών και ιδιαίτερα των λαχανικών, κάτι που μπορεί να είναι μια ευχάριστη λύση για σκύλους με ευαίσθητη πέψη.

Μαλακό φαγητό – μερικοί σκύλοι έχουν προβλήματα μάσησης, για παράδειγμα μετά από τραυματισμούς, ή έχουν πρόβλημα στην πέψη των σκληρών οστών ή των κόκκων.

Αυξημένη υγρασία – το μαγειρευτό φαγητό περιέχει φυσικά περισσότερη υγρασία από την κροκέτα, κάτι που είναι ευεργετικό για σκύλους που πίνουν λίγο, δυσκολεύονται να καταπιούν ξηρά τροφή ή έχουν παλινδρόμηση.

Εξατομικευμένες λύσεις – ιδανική και συχνά η μόνη μορφή διατροφής για σκύλους των οποίων οι ανάγκες υγείας ή διατροφής απαιτούνε συγκεκριμένη προσέγγιση.

Οι δυσκολίες του μαγειρευτού φαγητού

Διάφορες μελέτες και δοκιμές για πολλά χρόνια, μας έχουν δείξει ότι τα ωμά τρόφιμα έχουν τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Αυτά χάνονται εν μέρει μέσω του μαγειρέματος και άλλων θερμικών επεξεργασιών. Αν λοιπόν μαγειρεύετε για τον σκύλο σας, πρέπει να προσέξετε αυτήν την απώλεια και να επιλέξετε τα συστατικά έτσι, ώστε ακόμα και μετά την θερμική επεξεργασία, να παρέχουν στον σκύλο σας όλα όσα χρειάζεται. Ταυτόχρονα, πρέπει να πούμε ότι το μαγείρεμα για τον εαυτό σας ή ακόμα και για όλη την οικογένεια μπορεί να είναι δύσκολο, πόσο μάλλον να προσθέσετε έναν σκύλο (ή σκύλους). Αλλά υπάρχει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα, για παράδειγμα το νέο μας προϊόν – Μαγειρευτό φαγητό για σκύλους.

Yoggies Μαγειρευτή τροφή για σκύλους

Μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχαν πολλές επιλογές για σκύλους που πρέπει να τρώνε μαγειρευτή τροφή. Εμείς στη Yoggies συνεργαστήκαμε με εκτροφείς  και κτηνιάτρους για να καλύψουμε ανάγκη σκύλων, που για κάποιο λόγο δεν μπορούνε να φάνε ξηρά ή ωμή τροφή – και λειτούργησε φανταστικά.

 • Όταν ανοίγετε μια σακούλα με μαγειρευτό φαγητό, θα μυρίσει τόσο πολύ που θα θέλατε να πετάξετε μόνοι σας το περιεχόμενο σε ρύζι ή ζυμαρικά.
 • Τα πάντα παράγουμε μόνο από τις καλύτερες πρώτες ύλες, κάτω από τις πιο αυστηρές συνθήκες και υπό την επίβλεψη αληθινών επαγγελματιών.
 • Ο σκύλος σας δεν θα έχει μόνο μια “γκουρμέ” εμπειρία στο μπολ, αλλά και όλα τα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών και μετάλλων, που χρειάζεται για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Και όλα αυτά προέρχονται από τις πρώτες ύλες χωρίς καθόλου πρόσθετα κα συντηρητικά. Σε ορισμένες παραλλαγές, μπορείτε επίσης να βρείτε σάρκα μυδιών για ενίσχυση των αρθρώσεων .

Όλα αυτά σε πρακτική συσκευασία που δεν χρειάζεται να φυλάσσεται στο ψυγείο, γιατί είναι αποστειρωμένο.

Σε ποιους προτείνουμε μαγειρευτή τροφή Yoggies

 • Ο σκύλος είναι επιλεκτικός και δεν είναι δυνατόν να βρει πλήρη και υγιεινή τροφή που να του ταιριάζει μακροπρόθεσμα.
 • Ο σκύλος είναι μετά από χειρουργείο και πάσχει από ανορεξία.
 • Ο σκύλος υποφέρει από αλλεργίες, δυσπεψία, διάρροια, κάνει εμετούς τακτικά ή περιστασιακά.
 • θηλυκό μετά τη γέννα και δυσκολεύεται να φάει κανονικά. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε αρωματικά, νόστιμα και θρεπτικά τρόφιμα.
 • Θα πάτε διακοπές, σε αγώνες, σε ένα ταξίδι και θέλετε να περιποιηθείτε τον σκύλο σας με νόστιμο, θρεπτικά πολύτιμο φαγητό που δεν χρειάζεται να φυλάσσεται εντός ψυγείου.
 • Δεν θέλετε να ανησυχείτε για την αποθήκευση (στεγνό, δροσερό ή ακόμα και κατεψυγμένο).
 • Θέλετε γρήγορο, υγιεινό, χωρίς χημικά και ταυτόχρονα νόστιμο φαγητό για τον σκύλο σας.
 • Χρειάζεστε τροφή διαίτης λόγω προβλημάτων υγείας. Για παράδειγμα προβλήματα με το συκώτι, τα νεφρά, τις αρθρώσεις, καθώς και τον διαβήτη και το υπερβολικό βάρος.

Κάντε συνδυασμούς όπως σας αρέσει

Στη Yoggies, εργαζόμαστε εδώ και πολύ καιρό για να παρέχουμε στον σκύλο σας (και σε εσάς) την ευρύτερη δυνατή γκάμα υγιεινών επιλογών διατροφής χωρίς χημικά.

Yoggies Μαγειρευτή τροφή για σκύλους - γαλοπούλα με φαγόπυρο & ενισχυτικό αρθρώσεων_μπολ1Στο ρεπερτόριό μας στην Ελλάδα θα βρείτε:

Όλα αυτά τα αναπτύσσουμε με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχουμε στους σκύλους μια ποικίλη διατροφή. Επομένως, αν επιλέξετε μια μαγειρευτή τροφή μόνο και μόνο για να διαφοροποιήσετε τη διατροφή με την ξηρά ή εάν θα ταΐζετε με αυτό μακροπρόθεσμα, εξαρτάται από εσάς. Απλά πρέπει να δείτε τι ταιριάζει περισσότερο στον σκύλο σας.

 

Yoggies, Η υγεία ξεκινά από το μπολ®.