Yoggies.gr

E-shop

Η ιστορία μας

Η ιστορία μας

Η δική μας ιστορία για τα Yoggies αναφέρεται στο πώς εφηύραμε ένα γιαούρτι για σκύλους και τροφές χωρίς χημικά πρόσθετα αφού είχαμε σώσει ένα κουτάβι μετά από δηλητηρίαση. Επειδή πιστεύουμε ότι “Η υγεία ξεκινά από το μπολ®”

Το κουτάβι μας ήταν λίγο μεγαλύτερο του ενός έτους όταν δηλητηριάστηκε κάνοντας μια βόλτα στο δάσος… Το κρατούσα στην αγκαλιά μου “μισοπεθαμένο” ώσπου να το πάω στον κτηνίατρο και ένιωθα καθαρή απόγνωση, ανήμπορος. Τόσο μεγαλύτερη χαρά αισθανθήκαμε όταν μετά από μερικές μέρες αγωνίας ο Roxy μας σώθηκε! Εκείνη τη στιγμή, δεν είχαμε ιδέα τι μας περίμενε ακόμη και πού θα μας οδηγούσε …

Ο σκύλος μας , το “μωρό” μας

… τότε απλά έφαγε κάτι που δεν έπρεπε σε μια βόλτα στο δάσος και πιθανώς κάποιο δηλητήριο έβλαψε σοβαρά ολόκληρο το πεπτικό του σύστημα. Οι τροφές του προκαλούσανε εμετό, σοβαρές διάρροιες και αέρια. Αυτός ήταν ο λόγος που αγοράζαμε και αλλάζαμε τις “καλύτερες” τροφές. Του μαγειρεύαμε. Δοκιμάσαμε και ωμή τροφή.  Δυστυχώς καμία αγωγή δεν ήταν αποτελεσματική για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Όταν είδα για πρώτη φορά την παραγωγή των “κόκκων”

Ως πρώην γαστρονόμος σκέφτηκα, πως μπορώ να το διορθώσω. Άρχισα να διαβάζω για τους σκύλους, την προέλευσή τους, το DNA, την υγεία και τον τρόπο λειτουργίας του πεπτικού συστήματος του σκύλου. Έφτασα μέχρι τη ρίζα του θέματος και το μελέτησα λεπτομερώς. Χάρη σε έναν γνωστό μου είχα την ευκαιρία να δω την παραγωγή τις κροκέτας για σκύλους.

Ωστόσο αυτή η παραγωγή γινότανε με την μέθοδο εξώθησης. Εκεί συνειδητοποίησα ότι ούτε τα οστεάλευρα, ούτε οι τεχνητές βιταμίνες δεν είναι ό,τι το καλύτερο για έναν σκύλο…

Και έτσι δημιουργήσαμε το γιαούρτι για σκύλους!

Ας πάμε πίσω στον χρόνο ξανά…

Έπρεπε να σκεφτώ κάτι άλλο. Ένα άρθρο για τα γιαούρτια μου προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. Και ορίστε η ιδέα ήτανε εδώ! Ένα γιαούρτι για σκύλους θα μπορούσε να ισορροπήσει και να επαναφέρει στο φυσιολογικό το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα του Roxy. Άρχισα να επινοώ, να δοκιμάζω, να αναπτύσσω… Και μετά από δύο μήνες ήρθε στον κόσμο το πρώτο γιαούρτι για σκύλους. Το γιαούρτι βοήθησε τον Roxy στην αφομοίωση της τροφής και την πέψη γενικότερα. Σταδιακά σταμάτησε τη διάρροια και τα “αέρια”. Επιπλέον ο Roxy το βρήκε πολύ νόστιμο!

Με την πάροδο του χρόνου, και παρόλο που ο Roxy ήταν ήδη σχετικά καλά, ήταν σαφές ότι το γιαούρτι και μόνο δεν θα ήταν αρκετό για την υγεία του. Με τις εξωθημένες τροφές εξακολουθούσε να κάνει εμετό και να παρουσιάζει διάρροια. Ταυτόχρονα με την επινόηση του γιαουρτιού, αποκτούσα όλο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των σκύλων, των προγόνων τους και το DNA τους.

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τρεις κτηνιάτρους, που έσωσαν τον σκύλο μας και μου δίδαξαν στην αρχή πολλά για την υγεία των σκύλων.

  • MVDr. Daniela Králová από την Πράγα
  • MVDr. Markéta Rázgová από την Kutná Hora
  • MVDr. Jan Herčík από την Πράγα


Ήξερα ήδη για την ωμή τροφή B.A.R.F. και ότι είναι η καλύτερη τροφή για έναν σκύλο και το πεπτικό του σύστημα. Αλλά ο Roxy δεν ανταποκρινόταν και πολύ – επιπλέον, πώς να φτιάξετε μία ισορροπημένη και σωστή B.A.R.F. τροφή;

Έτσι, η κτηνίατρος και εγώ αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε να τη στεγνώσουμε και να της δώσουμε το σχήμα κόκκου. Εδώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά η ιδέα της παραγωγής των κόκκων με τη μέθοδο της ψυχρής συμπίεσης. Oι ωμές πρώτες ύλες αφυδατώνονται μόνο, αλέθονται και συμπιέζονται στο σχήμα των κόκκων στις σωστές αναλογίες. Χωρίς υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς χημεία!

Κυρ’ αστυνόμε, πραγματικά μεταφέρω κόπρανα…

Από εκείνη την εποχή  έχω μια αρκετά αστεία ιστορία – πήγαινα με το αυτοκίνητό μου κάποια δείγματα κοπράνων του Roxy σε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για εργαστηριακά τεστ, επειδή θέλαμε να μάθουμε τις επιδράσεις των πρεβιοτικών και των προβιοτικών στην τροφή.  Με σταμάτησε η Τροχαία λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Ο αστυνόμος με ρώτησε: “ Τι μεταφέρετε στο ψυγείο και βιάζεστε τόσο;”  Επειδή μου αρέσουν οι αστείες καταστάσεις, απάντησα ειλικρινά και με χαμόγελο “σκατά”. Στη συνέχεια ίδρωσα λίγο, ώσπου να εξηγήσω στον αστυνόμο ότι στο ψυγείο κουβαλούσα πραγματικά “σκατά…, όπως και το γιατί..”

Πώς αφυδάτωσα τους πρώτους κόκκους στο σπίτι.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών ήταν όλο και καλύτερα. Επειδή ήθελα την καλύτερη και πιο υγιεινή τροφή για τον σκύλο μου, άρχισα να πειραματίζομαι μόνος μου.

  • Άλεθα σε ένα οικιακό πολυμηχάνημα
  • Αφυδάτωνα σε ένα σπιτικό ξηραντήριο φρούτων
  • Σταδιακά ανακάτευα και συμπίεζα σε μια τροποποιημένη πρέσα γόμωσης φυσιγγίων…

Και έτσι μια μέρα φτιάξαμε και είχαμε στο σπίτι κάτι σαν τους κόκκους ψυχρής συμπίεσης.

Ο Roxy ήταν ο πρώτος που τους έφαγε – και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια δοκίμασαν τους κόκκους μας οι γείτονες και φίλοι, εγώ συνέχιζα και μοίραζα τους κόκκους σε γνωστούς και κτηνιάτρου.

Για τις ανάγκες μιας μεγαλύτερης παραγωγής, αφού αποδείχτηκε η επιτυχία των κόκκων και υπήρχε θετική ανταπόκριση, έπρεπε να βρούμε φυσικά έναν ποιοτικό παραγωγό, ώστε να φτιάξουμε την πρώτη μας συσκευασία με τους κόκκους Yoggies στις 23 Ιανουαρίου 2016!

Προτού να συμβούν όλα αυτά, διέσχισα όλη την Ευρώπη. Επισκέφτηκα σχεδόν όλα τα εργοστάσια. Mέχρι που ανακάλυψα αυτό που έψαχνα στη Γερμανία.

Mία εταιρεία με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας και με προσέγγιση και αντιμετώπιση των σκύλων ίδια με τη δική μου. Εκεί κατάλαβα ότι μπορεί να έχει κάποιος μια υπέροχη συνταγή, αλλά μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολο να την υλοποιήσει! Όμως, το καταφέραμε!!!

Μαζί με την κορυφαία συνταγή, μεγάλη εμπειρία του τεχνολόγου και την τεχνολογία παραγωγής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σκύλοι μας και οι σκύλοι σας συνεχίζουν να λαμβάνουν την καλύτερη και πιο υγιεινή τροφή που μπορούμε να επινοούμε και να παράγουμε.

Εγγύηση Yoggies:
Στις τροφές Yoggies δεν θα υπάρξουν ποτέ χημικά πρόσθετα, δημητριακά ή σόγια!

Ας εκτιμήσουμε την ανιδιοτελή φιλία των σκύλων μας, ας χαρούμε κάθε στιγμή, είτε είναι άνοιξη είτε βρέχει ή έχει παγωνιά… Ας τους ανταποδώσουμε την αγάπη και την αφοσίωσή τους

Εμείς στην εταιρεία Yoggies επιμένουμε και συνεχίζουμε να συνθέτουμε ποιοτικές τροφές χωρίς χημικά πρόσθετα. Κάτι που θα κάνει τους σκύλους μας πιο υγιείς. Έτσι θα περάσουμε μαζί τους και εκείνοι μαζί μας πολλές όμορφες και χαρούμενες στιγμές. Χωρίς ανησυχίες λόγω των ασθενειών και της στεναχώριας, τις οποίες μπορούμε να αποφύγουμε χάρη στην ποιοτική τροφή, διότι είναι αλήθεια ότι “Η υγεία ξεκινά από το μπολ”

Οι ίδιοι οι πελάτες μας, αποκάλεσαν πρώτοι τους κόκκους Yoggies ως “ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΟ B.A.R.F.”

Η δέσμευση της εταιρείας Yoggies είναι να επιστρέψει στους σκύλους την αρχική τους τροφή από την φύση. Mε την αρχική γεύση, άρωμα και χωρίς χημικά ή δημητριακά, επειδή ο σκύλος είναι σαρκοφάγο και όχι σιταποθήκη. Οι σκύλοι αξίζουν για την πίστη τους όχι μόνο την αγάπη μας, αλλά και την καλύτερη τροφή. Και εμείς το γνωρίζουμε και το πραγματοποιούμε. Εν ολίγοις θέλουμε η τροφή τους μέσα στο μπολ να σημαίνει υγεία.

Τέλος. Yoggies, μια Τσέχικη οικογενειακή εταιρεία.

Ο σκύλος Roxy και ο κος Jiří Švihálek.

Yoggies s.r.o. –  Yoggies Ε.Π.Ε.

Η υγεία ξεκινά από το μπολ