Όταν επιλέγετε την τροφή δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το σκυλί σας είναι από τη φύση του σαρκοφάγο ζώο και χρειάζεται κρέας. Επομένως, το πρότυπό stiw τροφές Yoggies είναι ένα ισορροπημένο B.A.R.F. Φανταστείτε ένα μπολ γεμάτο με ισορροπημένο ακατέργαστο γεύμα  B.A.R.F. Για ένα σκύλο βάρους περίπου 30 κιλών χρειάζεστε περίπου 1 κιλό ισορροπημένης τροφής. Αυτή περιέχει περίπου 87% του ακατέργαστου ωμού κρέατος και περίπου 13% φρούτα, λαχανικά, εύπεπτους υδατάνθρακες και συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν τις αρθρώσεις κ.λπ.

Μπορέσαμε και αφυδατώσαμε αυτό το ισορροπημένο B.A.R.F. σε χαμηλές θερμοκρασίες και αφαιρέσαμε μόνο το νερό. Έτσι τα θρεπτικά συστατικά παραμείνουν στην αρχική και φυσική τους μορφή. Αυτό καθιστά τις τροφές Yoggies απόλυτα εύπεπτες. Επίσης δεν επιβαρύνουν το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας όσο η χημεία ή και η πέψη των «ψημένων» τροφών!

Όλα γίνονται, ακόμη και χωρίς χημικά, δημητριακά, σόγια και γλουτένη!

Σκεφθήκαμε τα παραπάνω όταν συνθέταμε τις συνταγές για την παρασκευή τροφών Yoggies. Η σόγια ειδικότερα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους σκύλους. Επειδή ένας σκύλος δεν μπορεί να αφομοιώσει τις φυτικές πρωτεΐνες από τη σόγια, αυτές μπορεί να βλάψουν θανατηφόρα τον θυρεοειδή αδένα των σκύλων σας. Ως εκ τούτου και τα άλλα όργανα και την υγεία του συνολικά! Οι κόκκοι ψυχρής έκθλιψης βοηθούν στον καθαρισμό του εντερικού τοιχώματος από τις αποθέσεις βλέννας.

Γνωρίζατε ότι τα υπολείμματα τροφής μπορούν να παραμείνουν στο έντερο του σκύλου; Εκεί σαπίζουν και μπορούν να αποτελέσουν μια πιθανή πηγή καρκίνου, ανάπτυξης παρασίτων κ.λπ.

Χάρη στο χοντρό άλεσμα και στα άλλα συστατικά της τροφής δημιουργείται το πρεβιοτικό αποτέλεσμα που βοηθά στον καθαρισμό του εντερικού τοιχώματος από τις αποθέσεις. Αποτελεί επίσης έδαφος αναπαραγωγής για ορισμένα “υγιή” βακτήρια της εντερικής μικροχλωρίδας, τα οποία τρέφονται μεταξύ άλλων με πρεβιοτικά.