Yoggies – οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης διαφέρουν άμεσα και από πολλές απόψεις από τους συμβατικούς βιομηχανοποιημένους  κόκκους και την υπόλοιπη αγορά. Το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι οι κόκκοι Yoggies μειώνουν τον κίνδυνο γαστρικής στρέψης, επειδή για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται αποκλειστικά πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας όπως και ειδικά εξελιγμένη διαδικασία παραγωγής όπου δεν χρησιμοποιούνται χημικά, συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης, αρωματικές ύλες και  “κόλλες”.  Επομένως είναι απαραίτητο να τους αντιμετωπίζουμε και λίγο διαφορετικά. Έχουμε προετοιμάσει λοιπόν μερικές συμβουλές για το πώς να αποθηκεύσετε σωστά τους κόκκους Yoggies και πώς να τους χρησιμοποιείτε στη διατροφή των σκύλων σας.

Πώς και με ποιον τρόπο συσκευάζονται οι κόκκοι Yoggies;

Η διαφορά μεταξύ των κόκκων Yoggies και άλλων κόκκων στην αγορά βρίσκεται επίσης στη συσκευασία τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κόκκων που κυκλοφορούν στην αγορά συσκευάζεται σε πλαστικούς σάκους. Αυτοί μπορεί να περιέχουν επικίνδυνες και καρκινογόνες φθαλικές ενώσεις, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να απορροφηθούν από τη σκυλοτροφή. Εμείς στην εταιρεία Yoggies δεν έχουμε κανένα τέτοιο πρόβλημα, επειδή οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης δεν περιέχουν τέτοιες ουσίες. Έχουν επίσης μεγάλο προβάδισμα και στον τρόπο συσκευασίας τους. Επειδή συσκευάζονται σε μοναδικούς  και ειδικά σχεδιασμένους χάρτινους σάκους, οι οποίοι είναι επίσης πλήρως ανακυκλώσιμοι.

Τι κάνει τον χάρτινο σάκο μια τόσο μοναδική και υγιεινή συσκευασία;

Σχεδιάζαμε τους σάκους ταυτόχρονα με τους κόκκους. Γνωρίζαμε ότι οι κόκκοι μας είναι μια υγιεινή τροφή, οπότε γιατί να τους συσκευάσουμε σε πλαστικούς σάκους. Μπορεί στο πλαίσιο των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους να μην είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία του σκύλου σας και επιπλέον να ρυπαίνουν τον πλανήτη μας ως απόβλητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούμε σάκους που αποτελούνται από πέντε στρώματα. Το καθένα έχει το δικό του συγκεκριμένο σκοπό και τα μεμονωμένα στρώματα αλληλοσυμπληρώνονται. Συνδυάζοντας τα ειδικά στρώματα χαρτιού και αέρα (ο αέρας είναι ο καλύτερος μονωτής) έχουμε πετύχει μία οικολογική και απολύτως ασφαλή συσκευασία σκυλοτροφής. Δεν αφήνει την τυπική υγρασία του αέρα να περνάει στο εσωτερικό του σάκου. Αντίστροφα να μην περνά το τυχόν λίπος έξω από τη συσκευασία. Η εσωτερική επίστρωση του σάκου είναι τελικά από χαρτί που προορίζεται για χρήση στη συσκευασία τροφίμων προς ανθρώπινη κατανάλωση (για τη βιομηχανία τροφίμων) προκειμένου να προασπίσει την υγεία των κατοικίδιων σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι ψυχρής συμπίεσης κόκκοι και οι σάκοι συσκευασίας κόκκων παραγωγής μας είναι συγκεκριμένοι και μοναδικοί. Επομένως πρέπει να μεταχειρίζονται διαφορετικά από ό, τι συνηθίζεται με τις βιομηχανοποιημένες τροφές.

Πώς και πού να ΜΗΝ αποθηκεύονται οι κόκκοι Yoggies

Αφού  έφτασε  το δέμα με τους κόκκους στα χέρια σας  χωρίς ελαττώματα, μετά είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε τους κόκκους σωστά. Αλλά πώς είναι το “σωστά” δηλαδή;

Μην  ανακατεύετε παλαιότερους κόκκους που μπορεί να έχετε στο σπίτι με τους καινούργιους που μόλις έφτασαν! Εάν έχετε ακόμη μερικές δόσεις παλαιότερων κόκκων φροντίστε να τις καταναλώσει ο σκύλος σας προτού να ανοίξετε μια καινούρια σακούλα. Οι καινούριοι κόκκοι θα διατηρήσουν μέσα στην αρχικά σφραγισμένη χάρτινη σακούλα τη γνήσια γεύση και το άρωμά τους. Πράγμα που θα εκτιμήσει η μουσούδα του τετράποδου φίλου σας.

Μόλις ανοίξετε τον καινούργιο σάκο με τους κόκκους Yoggies

Αφήστε τους στη γνήσια χάρτινη σακούλα και αποθηκεύστε τους ως έχουν τυλιγμένους, μέσα σε ένα βαρέλι σχεδιασμένο ειδικά για να αποθηκεύει τους κόκκους. Ωστόσο, μην αποθηκεύετε και σφραγίζετε τους κόκκους σε αεροστεγή δοχεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποθηκεύστε το βαρέλι με κόκκους σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Από άποψη φυσικής, ο ζεστός αέρας απορροφά καλύτερα την υγρασία σε σχέση με τον ψυχρότερο αέρα. Η υγρασία συμπυκνώνεται πάνω στην κρύα επιφάνεια, λόγω του θερμότερου αέρα που την περιβάλλει. Για παράδειγμα, ένας χάρτινος σάκος με κόκκους που ακουμπά σε έναν κρύο τοίχο. Ερχόμενος σε αντίθεση με τον θερμότερο αέρα εντός του δωματίου (πιο θερμός από τον τοίχο) = συμπύκνωση υγρασίας στον τοίχο κάτω από τον σάκο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ύγρανση του σάκου και στη συνέχεια να μουχλιάσει η τροφή εάν η σακούλα παραμείνει αποθηκευμένη σε αυτή τη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα κελάρια ή τα παλιά γκαράζ δεν είναι ιδανικά μέρη για την αποθήκευση των κόκκων ψυχρής συμπίεσης. Αν και μπορεί να φαίνεται ότι κάνει περισσότερο κρύο στο υπόγειο απ’ ότι στην κουζίνα, αυτό μπορεί να μην αληθεύει. Επίσης, άλλο ένα συχνό πρόβλημα με τα κελάρια είναι ότι δεν αερίζονται επαρκώς και παρουσιάζουν αυξημένη υγρασία. Συνθήκες που δεν είναι ιδανικές για την αποθήκευση των κόκκων ψυχρής συμπίεσης. Ένα άλλο πρόβλημα τέτοιων χώρων μπορεί να είναι η συγκεκριμένη «μυρωδιά» του υπογείου, την οποία μπορούν οι κόκκοι εύκολα να  “απορροφήσουν” και πιστέψτε ότι η μύτη του σκύλου σας θα το καταλάβει αμέσως!

Προσοχή!

Μην αποθηκεύετε επίσης τον σάκο με τους κόκκους απευθείας στο έδαφος και να ακουμπά στον τοίχο. Το πάτωμα μπορεί να είναι πιο κρύο, όπως και ο ο τοίχος. Δηλαδή αντίθετα με τον αέρα και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την αλλοίωση των κόκκων.

Επομένως, σας συνιστούμε να διατηρείτε τους κόκκους ψυχρής συμπίεσης Yoggies στον αρχικό, γνήσιο χάρτινο σάκο τους. Τοποθετημένο στο βαρέλι που προορίζεται αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Μόνο τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η τροφή θα εξακολουθεί να είναι νόστιμη και αρωματική για το σκυλί σας  και εκείνο θα είναι πάντα χαρούμενο την ώρα του φαγητού.

Σε ό,τι αφορά  τη συλλογή των κόκκων από τον σάκο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα κύπελλο μέτρησης, μεζούρα, φτυαράκι ή άλλο “κατάλληλο αντικείμενο”. Οι κόκκοι Yoggies είναι απολύτως φυσικοί και δεν περιέχουν χημικά ή συντηρητικά πρόσθετα. Και γιa αυτό δεν είναι σωστό να αγγίζουμε το περιεχόμενο του σάκου με γυμνό χέρι.

Ποια είναι η σωστή δοσολογία για τους κόκκους;

Ενήλικα σκυλιά 1,2 % του σωματικού βάρους (για σκύλους με χαμηλή ημερήσια δραστηριότητα)

Νεαρά σκυλιά 1,8% – 2,5% του σωματικού βάρους (για σκύλους με κανονική και υψηλότερη δραστηριότητα)

Να διατίθεται πάντοτε άφθονο νερό στο κατοικίδιό σας

*Οι συνιστώμενες δόσεις είναι ενδεικτικές.

Η πραγματική απαίτηση τροφής μπορεί να εξαρτάται από τη δραστηριότητα και την ηλικία του σκύλου.

Με τους κόκκους ψυχρής έκθλιψης Yoggies μπορείτε να είστε σίγουροι ότι, ακόμη και σύμφωνα με τη γνώμη των κτηνιάτρων, δίνετε στο σκύλο σας μια από τις απολύτως καλύτερης ποιότητας τροφές στην αγορά. Έτσι βοηθάτε στην πρόληψη του κινδύνου πολλών ασθενειών λόγο ακατάλληλης και ανθυγιεινής διατροφής καθώς και συστροφή του στομάχου.

Τι να κάνετε με κόκκους που δεν έφαγε ο σκύλος κι έμειναν στο μπολ;

Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο σκύλος σας δεν έφαγε όλη τη μερίδα των κόκκων, μην πετάτε ΠΟΤΕ αυτούς τους κόκκους πίσω στον σάκο  με τους άθικτους κόκκους. Φυσικά, δεν σας ενθαρρύνουμε να πετάξετε τους κόκκους. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για την επόμενη δόση (εάν δεν είναι πολύ βρεγμένοι, π.χ. από το σάλιο ή αφού πιεί ο σκύλος σας νερό και στραφεί ξανά προς το μπολ με κόκκους). Διατηρήστε τους εκτός της αρχικής συσκευασίας – γνήσιου σάκου.

Να αφήσει ή να μην αφήσει κανείς τους κόκκους στο μπολ όλη την ημέρα;

Η σωστή διατροφή των σκύλων θα πρέπει να έχει ορισμένους κανόνες. Ένας από αυτούς  είναι η τακτικότητα, στη συνέχεια ηρεμία και κυρίως η σίτιση του σκύλου μετά από μια βόλτα ή δραστηριότητα. Αυτοί οι κανόνες εγγυώνται καλή και τακτική πέψη και αφόδευση του σκύλου. Ένας εξίσου σημαντικός κανόνας  θα πρέπει να είναι η καλή υγιεινή.

Η υγιεινή είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους δεν συνιστούμε να αφήνετε τους κόκκους στο μπολ του σκύλου όλη την ημέρα. Μετά τη σίτιση, αφαιρέστε πάντα τα υπόλοιπα του φαγητού από το μπολ και ξεπλύνετε το μπολ από τα υπολείμματα τροφών και σάλιου. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει ένας λόγος παραπάνω, τα ιπτάμενα έντομα. Μια μύγα μπορεί να μεταδώσει έναν μεγάλο αριθμό ιών και βακτηρίων στη τροφή, συμπεριλαμβανομένων πιθανών παρασίτων.

Εδώ, ισχύει περισσότερο από ποτέ, όπως λέμε στην Yoggies®, η Υγεία ξεκινά από το μπολ

Να παραγγέλνει κανείς τους κόκκους προκαταβολικά ώστε να έχει απόθεμα;

Δεν συνιστούμε να παραγγέλνετε κόκκους για απόθεμα. Είναι περιττό. Προσπαθούμε ώστε όλες οι τροφές και τα συμπληρώματα διατροφής να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα. Εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο, μην παραγγέλνετε κόκκους για το κατοικίδιο σας, για παράδειγμα, τρεις, τέσσερις ή περισσότερους μήνες νωρίτερα. Σκεφτείτε τη “μύτη” και τους γευστικούς κάλυκές του και δώστε τους πιο αρωματικούς και φρέσκους κόκκους χωρίς χημικά.

Πού και πώς  αποθηκεύονται  λοιπόν καλύτερα οι κόκκοι Yoggies;

Συνιστούμε μερικούς απλούς κανόνες:

  • Κατά την παραλαβή  παραγγελίας των κόκκων Yoggies από τον μεταφορέα, ελέγξτε πρώτα ότι η συσκευασία (δέμα) δεν είναι υγρή ή άμεσα βρεγμένη ή σοβαρά κατεστραμμένη.
  • Μην αναμιγνύετε  τους  καινούργιους  μαζί με τους παλαιότερους κόκκους. Εξαντλήστε την παλαιότερη συσκευασία προτού να ανοίξετε την καινούργια.
  • Διατηρήστε τους κόκκους στον αρχικό, γνήσιο, χάρτινο σάκο και τοποθετήστε τους κατά προτίμηση όπως είναι, μαζί με τον σάκο, μέσα  σε ένα βαρέλι που κλείνει, απ’ όπου θα παίρνετε την καθημερινή μερίδα σίτισης. Ιδανικά συλλέγετε τη μερίδα με ένα κύπελλο μέτρησης.
  • Μην αφήνετε ποτέ έναν σάκο με τους κόκκους σε υγρά, ζεστά ή πολύ κρύα μέρη. Η ιδανική θερμοκρασία αποθήκευσης είναι 22 ° C και με υγρασία αέρα να κυμαίνεται  μεταξύ 40-55%. Επίσης, μην αποθηκεύετε τους κόκκους σε μέρη όπου υπάρχει δυσοσμία ή σε υπόγεια ή γκαράζ
  • Μην αφήνετε έναν σάκο με κόκκους (για μεγάλο χρονικό διάστημα) να ακουμπάει έναν κρύο τοίχο μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον.
  • Αφού περισυλλέξετε την απαιτούμενη ποσότητα τροφής από τον σάκο, σας συνιστούμε απλώς να “στρίψετε” ξανά τη συσκευασία.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ταΐζετε τον σκύλο σας με τους κόκκους ψυχρής συμπίεσης Yoggies και ενδιαφέρεστε  παράλληλα για τις προτιμήσεις του. Η σωστή αποθήκευση και η μεταχείριση των κόκκων είναι αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας που προσφέρετε στον τετράποδο φίλο σας.