• Πώς παρασκευάζονται οι κόκκοι για σκύλους με τη μέθοδο εξώθησης

Η παραγωγή εξωθημένων τροφών μπορεί να περιγραφεί απλά ως ακολούθως, γίνεται λήψη ήδη παρασκευασμένου και διατηρημένου κρεατάλευρου ή κρεατοστεάλευρου, προστίθεται ένα άλλο συστατικό (συχνά δημητριακά, σόγια, ενισχυτικά γεύσης κ.λπ.) και από αυτό το μείγμα προετοιμάζεται  μια ζύμη που οδηγείται στον εξωθητή (μηχάνημα που ασκεί πίεση και θερμοκρασία περίπου 190 ° C, στην έξοδο του πέφτουν “ψημένοι” κόκκοι, οι οποίοι στη συνέχεια “εμπλουτίζονται” με συντηρητικά, τεχνητές βιταμίνες, αρωματικές ύλες και λίπη.

Δυστυχώς, στην περίπτωση των εξωθημένων κόκκων, η θερμότητα και η πίεση καταστρέφουν τη συντριπτική πλειονότητα των φυσικών γεύσεων, αρωμάτων και συστατικών από τις χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες (συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών), και ως εκ τούτου απαιτείται πρόσθετη χημική συντήρηση και εμπλουτισμός γεύσεων και θρεπτικών συστατικών – χημικά . Αυτή η διαδικασία παραγωγής δεν είναι φιλική προς τα φυσικά συστατικά των τροφών.

 • Πώς παρασκευάζονται οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης Yoggies

 Η διαδικασία παραγωγής των κόκκων ψυχρής συμπίεσης Yoggies βασίζεται στη χρήση του πραγματικού ωμού κρέατος – ως βασικό συστατικό της τροφής – καθώς και στη διατήρηση των φυσικών γεύσεων και των θρεπτικών στοιχείων από χρησιμοποιούμενα φρούτα, λαχανικά και συμπληρώματα διατροφής. Κατά τη διάρκεια της παραγωγής, λαμβάνεται μέριμνα για να χρησιμοποιούνται οι πρώτες ύλες σε ωμή, φρέσκια μορφή και εν συνεχεία «αργά αποξηραμένη μορφή» σε θερμοκρασίες έως 38 ° C.

Χάρη σε αυτό, διατηρούνται οι φυσικές θρεπτικές αξίες συμπεριλαμβανομένων των πρωτεϊνών, λιπαρών και βιταμινών… Τέτοια τροφή  αποτελεί για έναν σκύλο  ένα γεύμα  υψηλής ποιότητας, επειδή δημιουργήθηκε από τη μητέρα φύση ώστε να την αφομοιώσει. Τέτοιου είδους τροφή είναι ασύγκριτα εύπεπτη, στα έντερα δεν κατακάθονται τα κατάλοιπά της, τα οποία θα αποτελούσαν στη συνέχεια έδαφος αναπαραγωγής για ιούς, βακτήρια και παράσιτα.

Συσκευάζονται πάντα σε χάρτινη σακούλα. Αυτό αποτελεί εγγύηση ποιότητας και διατήρησης της φυσικής κατάστασης όλων των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται, οι οποίες μπορούν να «αναπνέουν» και να ζουν. Συμπεριλαμβανομένων των προβιοτικών καλλιεργειών στην τροφή.

Ένα τεράστιο όφελος για την υγεία κάθε σκύλου

Το γεγονός ότι οι κόκκοι Yoggies περιέχουν γαλακτοβάκιλλους (προβιοτικές ζώντες καλλιέργειες) και ότι ολόκληρη η σύνθεσή τους έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για τη διατροφή, αλλά και για την υποστήριξη της υγιούς πέψης, της γενικής υγείας και καθαρών εντέρων, είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΦΕΛΟΣ για κάθε σκύλο και την υγεία του.

Για έναν σκύλο, ως σαρκοφάγο παμφάγο, το πιο σημαντικό συστατικό της διατροφής του είναι ακόμα το κρέας και η ζωική πρωτεΐνη. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να αλλάζει αυτό που η φύση έχει εφεύρει και να διδάσκει στον σκύλο να τρώει δημητριακά. Επομένως, η πιο σημαντική τροφή για τον σκύλο παραμένει η ωμή, δηλαδή η λεγόμενη  ισορροπημένη B.A.R.F.  (Bones And Raw Food = οστά και ωμή τροφή).

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο η βάση κάθε συνταγής για κόκκους ψυχρής συμπίεσης Yoggies είναι μια συνταγή για ωμή τροφή – ισορροπημένη B.A.R.F.. Επομένως, οι ίδιοι οι εκτροφείς άρχισαν να αποκαλούν τους κόκκους Yoggies “αποξηραμένη B.A.R.F.”.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Φανταστείτε λοιπόν ότι ένα μπολ με ισορροπημένη B.A.R.F., περιέχει  87%  ωμού κρέατος και το 13% άλλων πρώτων υλών ίδιας υψηλής ποιότητας, όπως ωμά φρούτα, λαχανικά, βότανα κ.λπ. Αυτή η B.A.R.F. αποξηραίνεται πολλές φορές σε χαμηλότερες θερμοκρασίες μόνο για την απομάκρυνση του νερού και οι θρεπτικές αξίες των πρώτων υλών παραμένουν και διατηρούνται στους κόκκους.

Επομένως, μπορούμε να πούμε ότι κάθε μερίδα τροφής των κόκκων Yoggies περιέχει θρεπτικές αξίες, σαν να είχατε το 87%  ωμού κρέατος σε ένα μπολ. Θα πρέπει να θυμάστε ότι εάν ψάχνετε και θέλετε να αγοράσετε στο σκυλί σας κόκκους πραγματικά καλής ποιότητας, θα πρέπει να έχουν το κρέας στην πρώτη θέση στη σύνθεσή τους!

 (Σημείωση: Μερικές “κακές γλώσσες”, ειδικά από τον ανταγωνισμό, ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να παραχθεί τέτοια τροφή. Μπορεί.  Αρκεί να το “κάνετε” μόνο με αγάπη για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, να μην κάνετε τα πάντα μόνο για τα χρήματα και να ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο ανάπτυξης και αυτο-εκπαίδευσης! Λέγεται ότι ο  Θ.Α. Έντισον εφηύρε 1999 τρόπους να μην κατασκευάσει μια λάμπα έως ότου η λάμπα αριθμός 2000 άναψε στις 21 Οκτωβρίου 1879. Κάτι παρόμοιο υπήρξε και υπάρχει με την εξέλιξη στα Yoggies… Πολλές πρώτες ύλες απορρίφθηκαν πριν “τα πάντα” δέσουνε μαζί, να γίνουν νόστιμα και να συμβάλλουν στην υγεία των σκύλων.

Η βάση είναι οι σύγχρονες διαδικασίες παραγωγής

Επειδή παράγουμε με τη διαδικασία ψυχρής συμπίεσης, οι πρώτες ύλες δεν χρειάζεται να ψηθούν. Η ίδια η αποξήρανση και η επακόλουθη συμπίεση δεν παρέχουν βάση για διόγκωση μετά από την επαφή με υγρό.            Οι κόκκοι με “απλά” λόγια εμποτίζονται στο νερό – σε αντίθεση με ορισμένες εξωθημένες τροφές, οι οποίες τείνουν να διογκώνονται. Αυτό μπορεί να είναι, ιδίως σε μεγάλες φυλές, προϋπόθεση για την εκδήλωση της γαστρικής στρέψης.

Κάντε ένα μικρό πείραμα

 Για να αποδείξουμε τη διαφορά μεταξύ ενός κόκκου ψυχρής συμπίεσης και ενός εξωθημένου κόκκου, σας προτείνουμε το εξής, μπορείτε να κάνετε ένα μικρό πείραμα στο σπίτι σας. Πάρτε δύο ποτήρια, γεμίστε τα με χλιαρό νερό περίπου 39 ° C (θερμοκρασία σώματος του σκύλου) και προσθέστε από ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι και στα δύο ποτήρια. έτσι θα προσομοιώσετε ένα περιβάλλον παρόμοιο με το στομάχι ενός σκύλου. Ρίξτε σε κάθε ποτήρι έναν κόκκο (εξωθημένο και ψυχρής συμπίεσης). Παρακολουθήστε τι συμβαίνει στο ποτήρι (δηλαδή και στο στομάχι του σκύλου). Τι πιστεύετε, ποιός κόκκος είναι έτοιμος να μετακινηθεί στο έντερο για περαιτέρω πέψη; Εκείνος της ψυχρής συμπίεσης, ή εκείνος που επιπλέει και φουσκώνει… ;;;

Προβιοτικά – η βάση της υγείας για ανθρώπους και σκύλους

 Τα προβιοτικά (γαλακτοβάκιλλοι) είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που ζουν κυρίως στα έντερα. Υπάρχουν «καλοί» και «κακοί» γαλακτοβάκιλλοι. Οι «κακοί» μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονές, λοιμώξεις, ιογενείς ασθένειες, αλλά και τον μετεωρισμό (αέρια) καθώς και διάρροια και ογκολογικές παθήσεις. Οι “καλοί” γαλακτοβάκιλλοι σκοτώνουν τους κακούς, υποστηρίζουν την πέψη και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Στους κόκκους Yoggies προστίθενται ειδικά μείγματα προβιοτικών στελεχών (φυσικό προϊόν) έτσι ώστε ο σκύλος σας να έχει ένα ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα και υγεία γενικότερα.

Προβιοτικά κατά των ασθενειών και των παρασίτων

 Είναι αποδεδειγμένο ότι εάν ένας σκύλος τρέφεται υγιεινά και έχει ένα υγιές μικροβίωμα (παλαιότερα ονομαζόταν μικροχλωρίδα), τότε είναι πιο ανθεκτικός σε ιούς, λοιμώξεις, διάρροιες, αλλά και σε αλλεργίες, φλεγμονές και παράσιτα. Μία μελέτη των Yoggies απέδειξε ότι ένας τρίχρονος σκύλος που δεν του έγινε χημική αποπαρασίτωση, και μερικοί σκύλοι μισό χρόνο έως ένα χρόνο χωρίς αυτήν, ήταν «αρνητικοί» στην παρουσία παρασίτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τρέφονταν υγιεινά και το μικροβίωμά τους “επιδοτήθηκε” με τροφές και συμπληρώματα που περιείχαν διάφορα προβιοτικά στελέχη.

Αυτός είναι ο λόγος που προστίθενται τα στελέχη «καλών» γαλακτοβακίλλων στους κόκκους Yoggies για να υποστηρίζουν την υγεία του σκύλου καθημερινά μέσω υγιεινής και ποιοτικής τροφής. Έτσι μπορείτε να πετύχετε τον στόχο σας, ότι το σκυλί σας θα είναι πιο υγιές, δεν θα υποφέρει από διάρροια, αλλεργίες, μπορεί να γίνει πιο ανθεκτικό στα παράσιτα και σε πολλές  σοβαρότερες ασθένειες.

Ήδη κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης θέλαμε να βάλουμε στους κόκκους  την ίδια ποσότητα κρέατος όπως αυτή υπάρχει σε μία  ισορροπημένη τροφή B.A.R.F., όπου το 87%  είναι ωμό κρέας και το 13% είναι συνοδευτικά συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων διατροφής. Η πιο ήπια μέθοδος παραγωγής βρίσκεται στην αποξήρανση τέτοιας ωμής τροφής. Χάρη σε αυτό, καταφέραμε να αναπτύξουμε και να χρησιμοποιήσουμε πατενταρισμένες διαδικασίες παραγωγής. Ήταν σημαντικό να γνωρίζουμε ότι, για παράδειγμα, το βόειο κρέας περιέχει περίπου 70% νερό, τα ψάρια περίπου 80% και τα βότανα 6%, ενώ το  ρύζι 12% κ.λπ.

Επομένως, καθένα από τα συστατικά αποξηραίνεται ξεχωριστά και τα αναφερόμενα % ωμών κρεάτων στη συνταγή προσθέτονται μαζί.

Λόγω της αργής αποξήρανσης, εξατμίζεται ΜΟΝΟ το νερό και τα φυσικά θρεπτικά συστατικά παραμένουν αμετάβλητα, σε αντίθεση με την θερμική επεξεργασία κατά την εξώθηση. Χάρη σε αυτό, αποξηράναμε μια ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ B.A.R.F. τροφή και είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε πόσο κρέας θα είχε η συνταγή  εάν συμπληρώναμε  ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ όλα τα συστατικά – ειδικά το κρέας – με νερό.

Γεγονός 1. Τα πιο σημαντικά είναι οι πρώτες ύλες ποιότητας, η υπομονή και μια τέλεια διαδικασία παραγωγής. Δυστυχώς, αυτό απαιτεί πολύ υψηλότερο κόστος για την παραγωγή των κόκκων ψυχρής συμπίεσης από ό, τι με τις συμβατικές (π.χ. εξωθημένες) τροφές. Έτσι, εάν συναντήσετε ύποπτα φθηνούς “συμπιεσμένους ψευδόκοκκους”, να είστε βέβαιοι ότι είναι είτε εξωθημένοι κόκκοι είτε δεν περιέχουν τόσο κρέας ή οποιεσδήποτε ποιοτικές πρώτες ύλες όπως δηλώνει ο κατασκευαστής!

Γεγονός 2. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ πρώτες ύλες χαμηλής ποιότητας και ιδίως κρεατοστεάλευρα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αναφέρουμε το κρέας και τα οστά πάνω στις σακούλες συσκευασίας ξεχωριστά. Και γιατί και τα οστά; Επειδή περιέχουν ασβέστιο, πρωτεΐνες και άλλα σημαντικά μακρο και μικρο-θρεπτικά συστατικά (μαγνήσιο, ψευδάργυρο…). Ωστόσο, τα οστά δεν αυξάνουν την περιεκτικότητα σε κρέας στους κόκκους! Κάθε τύπος κρέατος στη συνταγή έχει διαφορετικό συντελεστή περιεκτικότητας σε νερό. Επομένως, ορισμένοι κόκκοι περιέχουν 87% κρέας (φυσικά θρεπτικά συστατικά), μερικά με περισσότερο νερό περιέχουν 86% κ.λπ.

Γεγονός 3. Το φυσικό λίπος από το κρέας  μέσα στους κόκκους είναι επίσης σημαντικό – όχι το προστιθέμενο, το οποίο συχνά βρίσκετε στη σύνθεση ως “λίπος κοτόπουλου” κ.λπ. Αυτό συμβαίνει επειδή ο σκύλος αφομοιώνει καλύτερα τα φυσικά λίπη και το σώμα του σκύλου μπορεί να τα απορροφήσει πλήρως. Σε αντίθεση με τα τεχνητά, ραφιναρισμένα  λίπη, που μπορεί να προκαλέσουν διάρροια, για παράδειγμα. Γι ‘αυτό βάζουμε στους κόκκους “Yoggies Active” το κρέας της πάπιας Βarbarie (η οποία, να το πούμε πιο “λαϊκά”, είναι κάτι μεταξύ  πάπιας και χήνας, κάποιοι την αποκαλούν επίσης “χηνόπαπια” και δεν χρησιμοποιούμε το σύνηθες στα σφαγεία είδος πάπιας) , στο κρέας της οποίας είναι σημαντικό να βρούμε εκείνο που να είναι επαρκώς λιπαρό.

Γεγονός 4. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ χημικές ουσίες, κόλλες, ενισχυτικά γεύσης, υποκατάστατα κρέατος (όπως σόγια) ούτε δημητριακά.

Γεγονός 5. Η πορεία από το κρέας στους κόκκους !!! Μετά το πρώτο στάδιο αποξήρανσης, το κρέας μπαίνει σε μια χοάνη όπου ολοκληρώνεται η αποξήρανση. Πρώτα κατά τη σύντομη αποθήκευση και στη συνέχεια στο δρόμο προς τον θάλαμο ανάμιξης. Σε αυτόν, αναμιγνύονται αργά σχεδόν όλα τα συστατικά. Έχουμε θέσει αυτό το σύστημα στην παραγωγή, ώστε να μην υπερβαίνουμε τη θερμοκρασία άνω των 40 βαθμών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η θερμοκρασία είναι σημαντική για δύο λόγους. Για να μην αλλοιωθούν τα ζωικά λίπη κατά την αποθήκευση και για να μην καταστραφούν οι σημαντικές βιταμίνες. Οι αναμεμιγμένες πρώτες ύλες ταξιδεύουν στη συνέχεια στην πρέσα. Η τελειότητά της έγκειται στο γεγονός ότι χάρη στην υψηλή πίεση και το ειδικό σχήμα, μπορούμε να παράγουμε σκληρούς κόκκους που ωφελούν το δάγκωμα του σκύλου. Ένα από τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επιτεύγματα, χάρη στο οποίο δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε καθόλου χημικά συντηρητικά, είναι η αποξήρανση σε πολλαπλά στάδια, τόσο του παρασκευασμένου μίγματος όσο και των έτοιμων κόκκων. Έτσι οι κόκκοι λαμβάνονται από την πρέσα ως τελικό προϊόν – σε αντίθεση με τους εξωθημένους κόκκους, χωρίς οποιαδήποτε τελική συντήρηση.

Γεγονός 6. Η περιεκτικότητα ποιοτικών ωμών κρεάτων στους κόκκους Yoggies είναι και θα αποτελεί πάντα την εγγύηση  της ποιοτικής τροφής και της υγείας του σκύλου.

Η υγεία ξεκινά από το μπολ® – αυτό είναι το σύνθημα που ακολουθούμε στα Yoggies γιατί αγαπάμε τα σκυλιά. Τα δικά μας και τα δικά σας.

Ναι, είναι δυνατόν. Πολλοί εκτροφείς το έχουν δοκιμάσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί εκτροφείς που ταΐζουν τα σκυλιά τους «συνδυαστικά». Π.χ. κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με ωμή τροφή B.A.R.F. και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, για παράδειγμα στα ταξίδια, με κόκκους Yoggies. Ή ωμή τροφή το πρωί και κόκκους το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης των συνταγών και δοκιμών, διαπιστώσαμε ότι το στομάχι του σκύλου και ολόκληρο το πεπτικό σύστημά του ανταποκρίνονται το ίδιο, τόσο σε κόκκους κρέατος όσο και στους κόκκους Yoggies. Επομένως, η τροφή  “B.A.R.F.” και η σίτιση με κόκκους Yoggies είναι χωρίς προβλήματα και μπορούν να συνδυαστούν.

Yoggies Έλαιο κάνναβης πιέζεται εν ψυχρώ και κυριολεκτικά «υπερχειλίζει» από υγιή συστατικά όπως βιταμίνες, απαραίτητα λιπαρά οξέα και υποστηρίζει τέλεια το ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα σκύλων και γατών. Έχει την ιδανική αναλογία Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6. Αυτά είναι σημαντικά για την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου των κουταβιών και τη γενική υγεία των ενηλίκων σκύλων. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E.

Το έλαιο κάνναβης είναι χρήσιμο κατά τη θεραπεία χρόνιων ασθενειών του δέρματος και τριχώματος του σκύλου, όπως και στη θεραπεία φλεγμονωδών νοσημάτων. Βοηθάει κατά την ανάρρωση όπου χρειάζεται η ανάπτυξη των μυών ή η αύξηση του βάρους. Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και αφαιρεί τα συμπτώματα των αλλεργιών. Βοηθά στην εξάλειψη του ξυσίματος και του κνησμού. Υποστηρίζει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητα του δέρματος και εξασφαλίζει ένα υγιές και λαμπερό τρίχωμα του σκύλου. Αυξάνει τη συνολική ζωτικότητα των σκύλων και των γατών. Ενισχύει τη διαδικασία της πέψης και τη σωστή απορρόφηση της τροφής στα ζώα με ευαίσθητο πεπτικό σύστημα.

Μάλιστα. Οι κόκκοι Yoggies είναι “Όλα τα στάδια ζωής” (= για όλες τις ηλικιακές ομάδες σκύλων). Πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε κουτάβι χρειάζεται συνήθως μεγαλύτερη παροχή ζωικών πρωτεϊνών, λιπών, βιταμινών και προβιοτικών. Και στην πιο εύπεπτη και φυσική μορφή χωρίς τη χρήση χημικών ή πρόσθετων λιπών, τα οποία μπορούν να αποδυναμώσουν το πεπτικό σύστημα και την ανοσία (ένας σκύλος είναι σαρκοφάγο). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ετοιμάσαμε τους Yoggies Active ως τους καλύτερους κόκκους για κουτάβια – μια συνταγή με πάπια Barbarie και κρέας από ελάφι . Αυτοί οι  κόκκοι ψυχρής συμπίεσης περιέχουν 28,6% πρωτεΐνες και 12% ζωικό λίπος – όλα εντελώς φυσικά, μόνο από πραγματικά κρέατα. Οι κόκκοι είναι απόλυτα εύπεπτοι, παρέχουν αρκετά φυσικά θρεπτικά συστατικά, δεν περιέχουν γλουτένη, σόγια και συντηρητικά και προσφέρονται στη μορφή ΜΙΝΙ, αλλά και στο τυποποιημένο μέγεθος κόκκων.

Συμβουλή: Στα κουτάβια μεγάλων φυλών, π.χ. από το Λαμπραντόρ και μεγαλύτερα, μερικές φορές λόγω γενετικών αιτιών (ορισμένες φυλές υποφέρουν λόγω επιλεκτικών ζευγαρωμάτων από δυσπλασία, τάση αύξησης βάρους κ.λπ.) μπορεί να χρειαστεί να μειωθεί η δόση πρωτεΐνης και λίπους στην τροφή. Στη συνέχεια, συνιστάται περίπου στην ηλικία των έξι μηνών να ανταλλάξετε τους Yoggies Active για Yoggies Κοτόπουλο και βόειο κρέας για περίπου ένα μήνα. Όχι μόνο θα διαφοροποιήσετε με ποικιλία την τροφή του σκύλου σας, αλλά θα μειώσετε επίσης ελαφρώς την ποσότητα πρωτεΐνης και λίπους. Αυτό θα διασφαλίσει επίσης ότι ο σκύλος δεν θα μεγαλώσει υπερβολικά γρήγορα και δεν θα αναγκαστείτε να προσθέσετε περιττό Ca (ασβέστιο) στην τροφή κ.λπ.

 • Μικρή φυλή λιγότερο ενεργών ενήλικων σκύλων

Για έναν σκύλο πάνω από 5 – 6 κιλά οι κόκκοι συνηθισμένου μεγέθους Κοτόπουλο με Βόειο κρέας, για έναν σκύλο κάτω των 5 κιλών προτιμήστε τους ΜΙΝΙ κόκκους. Εάν το σκυλάκι έχει τάσεις παχυσαρκίας, τότε επιλέξτε Aρνίσιο κρέας με λευκό ψάρι στο συνηθισμένο μέγεθος, ή ΜΙΝΙ , ανάλογα με τις ανάγκες του.

 •  Μικρή φυλή ενήλικων σκύλων με μέτρια και περισσότερη δραστηριότητα 

Για σκύλο άνω των 5-6 κιλών επιλέξτε κόκκους Κοτόπουλο με Βόειο κρέας συνηθισμένου μεγέθους. Εάν έχετε απαιτήσεις για περισσότερη απόδοση, τότε προτιμήστε τους κόκκους Yoggies Active.

 • Μεσαία φυλή λιγότερο ενεργών ενήλικων σκύλων

 Για αυτούς τους σκύλους επιλέξτε ως βασική τροφή τους κόκκους Κοτόπουλο με Βόειο κρέας σε κανονικό μέγεθος. Εάν ο σκύλος έχει την τάση να γίνει υπέρβαρος, τότε διαλέξτε Αρνίσιο κρέας με λευκό ψάρι σε κανονικό μέγεθος.

 • Μεσαία φυλή ενήλικων σκύλων με μέτρια και περισσότερη δραστηριότητα 

 Σαν βασική τροφή συνιστούμε τους Yoggies Active με πάπια και ελάφι. Εάν ο σκύλος είναι επιρρεπής σε παχυσαρκία, τότε δοκιμάστε Κοτόπουλο με Βόειο κρέας ή μπορείτε να δοκιμάσετε τον συνδυασμό όπως μερικοί εκτροφείς –  το πρωί Κοτόπουλο με Βόειο κρέας και το βράδυ Yoggies Active.

 • Μεγάλη φυλή λιγότερο ενεργών ενήλικων σκύλων

 Συνιστούμε τους κόκκους Yoggies  Αρνίσιο κρέας με λευκό ψάρι ως βασική τροφή.

 • Μεγάλη φυλή ενήλικων σκύλων με μέτρια και περισσότερη δραστηριότητα

 Για αυτούς τους σκύλους επιλέξτε ως βασική τροφή τους κόκκους Κοτόπουλο με Βόειο κρέας σε κανονικό μέγεθος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους Yoggies Active, αλλά παρακολουθήστε το βάρος του σκύλου, ώστε να μην  παχαίνει άσκοπα.

 • Πολύ δραστήριοι σκύλοι, εργασίας και αγώνων

 Αυτοί οι σκύλοι, όπως για παράδειγμα, οι σκύλοι αγώνων με έλκηθρα από την ομάδα Yoggies, θα πρέπει να έχουν ως βασική τροφή τους, τους κόκκους Yoggies Active + εκτός σεζόν Κοτόπουλο με Βόειο κρέας, κόκκοι κανονικού μεγέθους.

 • Κουτάβια μικρών φυλών

 Από την ηλικία των 6 εβδομάδων περίπου ή κατά τον απογαλακτισμό, μπορείτε να δώσετε τους MINI Yoggies Active. Βρέξτε τους πρώτα και στη συνέχεια εμποτίστε τους σε χλιαρό (όχι καυτό) νερό. Αυτό γίνεται ώστε τα κουτάβια να συνηθίσουν πρώτα τη μυρωδιά και τη γεύση του κρέατος και των πρώτων υλών. Στη συνέχεια, αφαιρείτε σταδιακά το νερό ώσπου τα κουτάβια να λαμβάνουν τους κόκκους τελείως ξηρούς και να απολαμβάνουν το τραγάνισμα.

 • Κουτάβια μεσαίων και μεγάλων φυλών

 Από την ηλικία των 6 εβδομάδων περίπου ή κατά τη διάρκεια του απογαλακτισμού, μπορείτε κι εδώ να σερβίρετε τους MINI Yoggies Active. Όταν οι σκύλοι ζυγίσουν περισσότερο από 6 κιλά περίπου, μπορείτε να αλλάξετε τους ΜΙΝΙ με κόκκους κανονικού μεγέθους. Βρέξτε τους πρώτα και στη συνέχεια εμποτίστε τους σε χλιαρό (όχι καυτό) νερό. Αυτό γίνεται ώστε τα κουτάβια να συνηθίσουν πρώτα τη μυρωδιά και τη γεύση του κρέατος και των πρώτων υλών. Στη συνέχεια, αφαιρείτε σταδιακά το νερό ώσπου τα κουτάβια να λαμβάνουν τους κόκκους τελείως ξηρούς και να απολαμβάνουν το τραγάνισμα.

Για μεσαίες και μεγαλύτερες φυλές (ειδικά Labradors/ Λαμπραντορ, κ.λπ.), συνιστούμε από την άποψη της “εκλεκτικής αναπαραγωγής” ή της γενετικής προδιάθεσης γύρω στην ηλικία των έξι μηνών, να αφαιρέσετε κάποια ποσότητα λίπους και πρωτεΐνης, έτσι ώστε ο σκύλος να μην μεγαλώνει γρήγορα άσκοπα. Μπορείτε να το πετύχετε, ανταλλάσσοντας  τους Yoggies Active με  Κοτόπουλο με αυτούς Βοείου κρέατος. Μετά από περίπου έναν ή δύο μήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά τους Yoggies Active έως  ώσπου ο σκύλος να γίνει  περίπου ενός έτους. Μετά, προτιμήστε τους κόκκους Κοτόπουλο με Βόειο κρέας.

 • Έγκυες σκύλες και θηλάζουσες  σκύλες

Συνιστούμε τους Yoggies Active ή τους MINI, ανάλογα με το μέγεθος της φυλής. Σε αυτήν την περίπτωση είναι καλό να συμπεριλάβετε  στη διατροφή τους μια πηγή ασβεστίου, πιθανώς προβιοτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

 •  Θηλυκό και αρσενικό μετά την στείρωση

 Αυτοί οι σκύλοι είναι πιθανό να είναι υπέρβαροι. Αυτό μπορεί να λυθεί με τους κόκκους Αρνίσιο κρέας με λευκό ψάρι σε κανονικό μέγεθος ή ΜΙΝΙ, ανάλογα με το μέγεθος της φυλής.

 •  Μεγαλύτερης ηλικίας σκύλοι και ηλικιωμένοι σκύλοι

 Ένας μεγαλύτερος σε ηλικία σκύλος δεν χρειάζεται πλέον μεγάλη ποσότητα θερμίδων, πρωτεϊνών ή λίπους. Λύστε το με κόκκους Αρνίσιο κρέας με λευκό ψάρι σε κανονικό μέγεθος ή ΜΙΝΙ, ανάλογα με το μέγεθος της φυλής.

 • Σκύλοι σε δίαιτες, υπέρβαροι κ.λπ.

 Οι σκύλοι σε προγράμματα διατροφής έχουν διαφορετικές ανάγκες. Ορισμένες δίαιτες είναι “μόνο” για απώλεια βάρους, μερικές είναι ήδη πιο σοβαρές και μερικές είναι πολύ αυστηρές. Προσπαθούμε να δώσουμε στον καθένα και σε όλους το καλύτερο της φύσης. Γι ‘αυτό δημιουργήσαμε τους κόκκους Αρνίσιο κρέας με λευκό ψάρι για απώλεια βάρους και λιγότερο σοβαρές δίαιτες.

Αποδεικνύεται ότι ένας σκύλος που τρέφεται υγιεινά υποφέρει λιγότερο από αλλεργίες, διάρροιες και άλλες διάφορες ασθένειες. Χάρη σε μια υγιεινή διατροφή μπορούν να αποφευχθούν πολλές ασθένειες, οι οποίες μπορεί να είναι ενίοτε και σοβαρές.

Εάν θα ταΐζετε τον σκύλο σας με  ποικίλες τροφές, υψηλής ποιότητας και πλούσιες σε ποιοτικές πρωτεΐνες, λίπη, φυσικές βιταμίνες και κυρίως με προβιοτικά και πρεβιοτικά, τότε θα γίνει πιο υγιής, γεμάτος ζωντάνια, δεν θα υποφέρει από πεπτικά προβλήματα κ.λπ.

Σοβαρές ασθένειες όπως π.χ. οι καρκίνοι μπορεί να έχουν γενετική προέλευση, αλλά συχνά αντικατοπτρίζουν την ακατάλληλη σίτιση… Γι ‘αυτό εμείς στην εταιρεία Yoggies αναπτύσσουμε και παράγουμε φυσικές τροφές αποκλειστικά από ποιοτικές πρώτες ύλες, τις οποίες αποξηραίνουμε αργά και συμπιέζουμε έτσι, ώστε να διατηρούνται οι φυσιολογικές και φυσικές θρεπτικές αξίες των συστατικών που χρησιμοποιήθηκαν και η τροφή να είναι για τον σκύλο όσο το δυνατόν πιο φυσική. Επομένως, οι κόκκοι μας περιέχουν φυσικές βιταμίνες (καμία τεχνητή). Φυσικά αρώματα και γεύσεις των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται (χωρίς ενισχυτικά γεύσης και συντηρητικά). Προβιοτικές καλλιέργειες που στηρίζουν την ανοσία και την υγεία.

Οι εμπειρίες και οι ιστορίες των εκτροφέων αποδεικνύουν ότι οι σκύλοι που τρέφονται με τις τροφές Yoggies είναι πιο υγείς. Οι ιστορίες των αλλεργικών σκύλων, οι οποίοι τρέφονται τώρα με Yoggies και δεν πάσχουν πια από αλλεργίες, ή ενός σκύλου που δεν του έγινε χημική αποπαρασίτωση για τρία χρόνια και παραμένει ακόμα χωρίς παράσιτα, και σκύλων που υπέφεραν από διάφορα πεπτικά προβλήματα, επαναλαμβανόμενες έντονες διάρροιες και τώρα δεν υποφέρουν,  τα λένε όλα. Γι ‘αυτό με τους κόκκους Yoggies Η Υγεία ξεκινά από το μπολ.

Μία από τις αιτίες του “κοκκινίσματος τριχώματος” είναι το β-καροτένιο, δηλαδή το περιεχόμενο της βιταμίνης “Α” στις τροφές. Ορισμένοι παρασκευαστές το προσθέτουν επίσης σε «τεχνητή, χημική» μορφή στις τροφές και ως συντηρητικό. Οι τροφές  Yoggies περιέχουν β-καροτένιο στη φυσική του μορφή και επομένως η ποσότητα του είναι περίπου 11.000 μονάδες. Αυτό δεν θα έπρεπε να προκαλεί οποιοδήποτε κοκκίνισμα/κιτρίνισμα τριχώματος σε σκύλους με φυσιολογικές γενετικές προθέσεις. Φυσικά, εάν η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και άλλες τεχνητές ουσίες στις τροφές κυμαίνεται στο όριο των 15.000 μονάδων και άνω, θεωρείται πιθανή η αλλαγή στο χρώμα του τριχώματος του σκύλου.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο μπορεί να μην ευθύνεται πάντα για την αλλαγή του χρώματος. Συχνά το μόνο σφάλμα είναι η γενετική του σκύλου ή η γενετική του σε συνδυασμό με άλλες προϋποθέσεις. Κάθε σκύλος μπορεί να έχει μεμονωμένες τάσεις προς την αλλαγή του χρώματος του τριχώματός του.

Παραμένει  γεγονός ότι πολλοί εκτροφείς επαινούν επίσης την ποιότητα του τριχώματος των σκύλων τους όταν τους ταΐζουν με κόκκους Yoggies. Τα φυσικά συστατικά όπως π.χ. πρωτεΐνες, λίπη και βιταμίνες μπορούν αναμφίβολα να επηρεάσουν και αυτό το γεγονός. Εδώ ισχύει επίσης ότι “Η Υγεία ξεκινά από το μπολ®”.

Εάν σας ενδιαφέρει να λάβετε δείγματα, θα χαρούμε φυσικά να σας τα στείλουμε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας γράψετε στο e-mail : [email protected] και να αναφέρετε τι είδους κόκκοι σας ενδιαφέρουν (από ποιο είδος κρέατος και αν σας ενδιαφέρει το ΜΙΝΙ ή  το κανονικό μέγεθος). Μπορείτε επίσης να αναφέρετε τη φυλή, την ηλικία ή  περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του σκύλου σας και εμείς θα χαρούμε να σας συμβουλεύσουμε για την επιλογή της τροφής. Μπορείτε επίσης να μας καλέσετε στο τηλ. : 6906221766. Θα χαρούμε αν η μύτη του σκύλου σας επιλέξει τα προϊόντα μας και εσείς θα ξέρετε ότι με τους Yoggies  “Η Υγεία ξεκινά από το μπολ®”.

Ναι, και είμαστε ευχαριστημένοι με το ενδιαφέρον κάθε εμπόρου που λειτουργεί ένα “εναλλακτικό” κατάστημα. Απλώς καλέστε στο +306906221766.

Εάν διαχειρίζεστε “μόνο” ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε δυστυχώς δεν θα μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί μας. Επειδή παράγουμε τροφές χωρίς συντηρητικά ή χημικά, έχουμε ειδικές απαιτήσεις για την αποθήκευση και πώληση. Κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε στην περίπτωση των ηλεκτρονικών καταστημάτων. Και επειδή για μας η ποιότητα είναι το ανώτερο ζητούμενο παρά το κέρδος, έχουμε λάβει αυτό το απαραίτητο μέτρο με βάση την εμπειρία του παρελθόντος. Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας… Απλώς     η υψηλότερη ποιότητα της τροφής Yoggies είναι η προτεραιότητά μας.

Μάλιστα. Το πρόγραμμα αναπαραγωγής Yoggies καταρτίζεται απλά, ώστε να δώσει στον ευρύτερο δυνατό κύκλο έντιμων εκτροφέων την ευκαιρία να ταΐσουν τα σκυλιά τους υγιεινά και χωρίς χημεία.

Στείλτε μας ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού/διαπιστευτηρίου του κυνοτροφείου σας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, θα στείλουμε τους όρους συνεργασίας μαζί με τον τιμοκατάλογο για τους εκτροφείς.

Υποστηρίζουμε επίσης τους εκτροφείς με περισσότερα σκυλιά (χωρίς άδεια κυνοτροφείου) και τα καταφύγια για αδέσποτους σκύλους. Εάν δεν διαθέτετε ένα κυνοτροφείο, αλλά έχετε περισσότερα σκυλιά (για παράδειγμα από ένα καταφύγιο), ή λειτουργείτε απευθείας ένα καταφύγιο για σκύλους, ενημερώστε μας για εσάς. Θα χαρούμε να προετοιμάσουμε μια προσφορά για εσάς, ώστε οι εμπιστευμένοι σε σας σκύλοι να έχουν την ευκαιρία να τρέφονται υγιεινά και εσείς, οι ανθρώπινοι φίλοι τους, θα είστε σε θέση να αγοράσετε τις τροφές Yoggies φθηνότερα.

 

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ για την τακτική αφόδευση και τυχόν μεγαλύτερες ποσότητες κοπράνων, ειδικά αμέσως μετά τη μετάβαση σε κόκκους Yoggies. Όλα θα εξομαλυνθούν με την πάροδο του χρόνου, αλλά στην αρχή είναι μια υπόδειξη του καθαρισμού του σώματος και των εντέρων από τις εναποθέσεις από το παρελθόν. Αυτές μπορεί, μεταξύ άλλων, να ήταν εστία για ιούς, βακτήρια, ανάπτυξη παρασίτων, καθώς και για σηπτικές καταστάσεις και μετεωρισμό (αέρια). Έτσι, να είστε πραγματικά χαρούμενοι όταν ο σκύλος σας έχει κενώσεις και “καθαρίζει” από μέσα.

Οι κόκκοι Yoggies κατασκευάζονται έτσι ώστε τα συστατικά να αλέθονται χονδρά. Οι πρώτες ύλες που έχουν ήδη αλεσθεί με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζουν την περισταλτικότητα του στομάχου και των εντέρων. Επιπλέον,        οι κόκκοι περιέχουν, για παράδειγμα, αλεσμένο πυρίτιο (λεπτό χαλαζία), το οποίο λειτουργεί στα έντερα, μεταξύ άλλων, ως «βούρτσα» και βοηθά στον καθαρισμό του εντερικού τοιχώματος και στην απομάκρυνση αποθέσεων που προήλθαν από τρόφιμα και πιθανά παράσιτα.

Όλα αυτά τα γεγονότα είναι σημαντικά για ένα καθαρό πεπτικό σύστημα. Επομένως, ακόμη και όταν ταΐζετε τους σκύλους με τους κόκκους Yoggies για μεγάλο χρονικό διάστημα, μην παραξενεύεστε και μένετε στο γεγονός ότι κάποιο από τα σκυλιά θα “αφοδεύει πιο συχνά”. Χάρη στη σωστή πέψη, την περισταλτική και την απέκκριση, τα τρόφιμα είναι καλύτερα αφομοιωμένα, προλαμβάνονται οι αλλεργίες, οι διαρροϊκές παθήσεις, τα παράσιτα, τα σκυλιά έχουν λιγότερα “αέρια” και μακροπρόθεσμα από άποψη υγείας, οι συχνότερες κενώσεις μπορούν να φέρουν ένα όφελος και πρόληψη κατά των λοιμωδών νόσων και των ογκολογικών παθήσεων.