ΝΑΙ, ναι, ναι & πάλι ναι.
Μπορείς να είσαι σίγουρος πως το στομάχι και ολόκληρο το πεπτικό σύστημα του σκύλου αντιδρούν εξίσου στο κρέας και στους κόκκους Yoggies. Επομένως μπορείς να τα συνδυάσεις
📝ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1
Δευτέρα – Παρασκευή BARF
Σαββατοκύριακο κόκκοι Yoggies
📝ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2
Πρωί BARF
Βράδυ κόκκοι Yoggies
📝ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 3
Σπίτι BARF
Εν κίνηση (διακοπές,…) κόκκοι Yoggies
💚👉ΣΥΜΒΟΥΛΉ
Οι κόκκοι Yoggies κατά την διάρκεια του “barfing” βοηθούν στον καθαρισμό του εντέρου του σκύλου από εναποθέσεις, που μπορούν να αποτελέσουν πηγή πιθανών μολύνσεων, φλεγμονών και τόπο αναπαραγωγής και τροφή για παράσιτα.
Αυτό συμβαίνει επειδή οι κόκκοι Yoggies περιέχουν χοντροαλεσμένα συστατικά, καθώς και αλεσμένη γη διατόμων και φυτικές ίνες, ο συνδυασμός των οποίων καθαρίζει το έντερο και υποστηρίζει την περισταλτική και κένωση του εντέρου

Κόκκοι ψυχρής συμπίεσης Yoggies vs βιομηχανοποιημένες τροφές

Η πρώτη διαφορά βρίσκεται στην ίδια την παραγωγική διαδικασία. Οι συνηθισμένες μάρκες κόκκων παράγονται σήμερα με τη μορφή εξώθησης (παραγωγή υπό υψηλή πίεση και θερμοκρασία έως 200 ° C) για τη γρήγορη και λιγότερο απαιτητική  βιομηχανική παραγωγή τους. Τα μεμονωμένα συστατικά ρίπτονται στον εξωθητή. Με την υψηλή θερμοκρασία και πίεση, παράγεται ο ένας κόκκος μετά τον άλλον. Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία καταστρέφει τη συντριπτική πλειοψηφία των θρεπτικών συστατικών. Αυτά πρέπει να επαναπροστεθούν στους κόκκους, όπου η χημεία θα το φροντίσει αυτό!

Οι κόκκοι Yoggies ψυχρής συμπίεσης παρασκευάζονται όμως διαφορετικά. Η πίεση εν ψυχρό από τις πρώτες ύλες είναι μια διαδικασία παραγωγής φιλική προς την τροφή, τις βασικές φυσικές θρεπτικές αξίες και επομένως στο πεπτικό σύστημα και την υγεία του σκύλου. Οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης δεν υφίστανται θερμική επεξεργασία. Εκτός από την αργή αποξήρανση των πρώτων υλών έως τους 38 ° C, δεν συντηρούνται με χημικό τρόπο, δεν προσθέτονται σε αυτούς ενισχυτικά γεύσης και αρώματα. Δεν διογκώνονται στο στομάχι του σκύλου. Επομένως, μπορεί να ειπωθεί ότι με τα Yoggies – Η Υγεία ξεκινά από το μπολ – Health starts from  the bowl.

Τροφές  για κουτάβια, ενήλικα και μεγαλύτερης ηλικίας σκυλιά;

Μόνο του τύπου

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

All life stages

Η πλειοψηφία παραγωγών των βιομηχανοποιημένων σκυλοτροφών παρουσιάζει στην αγορά ποικίλες τροφές για διαφορετικές φυλές και ηλικίες. Εμείς στην εταιρεία Yoggies πιστεύουμε στη φύση και τη φυσική – όχι στη χημεία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τροφές μας είναι All Life Stages. (για όλες τις ηλικίες και φυλές σκύλων).

Όπως είναι και τα θηράματα των σκύλων στη φύση. Αρκεί να διαλέξετε. Για παράδειγμα, για κουτάβια, καθώς και για ενήλικες δραστήριους σκύλους, μπορείτε να επιλέξετε τους κόκκους ψυχρής  συμπίεσης Yoggies Active με υψηλή περιεκτικότητα σε ζωικές πρωτεΐνες και λίπη. Για σκύλους σε δίαιτα, υπέρβαρους ή λιγότερο δραστήριους, μπορείτε να επιλέξετε τον συνδυασμό αρνί με λευκό ψάρι με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε εύπεπτα λιπαρά.

Θέλετε να αρχίσετε να ταΐζετε σύμφωνα με το B.A.R.F., αλλά δεν μπορείτε να το πάρετε απόφαση; Δεν είστε σίγουροι ότι θα παρέχετε στον σκύλο σας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σωστά;

Θέλετε να ταΐζετε το σκυλί σας με υπευθυνότητα και να κάνετε τα πάντα για την υγεία του, αλλά δεν τολμάτε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα B.A.R.F. ;

Τότε οι τροφές Yoggies είναι κατάλληλες για εσάς – είναι αυτό που ψάχνετε!

Η σύνθεση των συνταγών νοείται ως ένα ισορροπημένο ακατέργαστο B.A.R.F. Φανταστείτε ένα μπολ B.A.R.F., το οποίο περιέχει 85% ωμό κρέας και 15% υπόλοιπα συστατικά. Αποξηραίνουμε διεξοδικά και με αργό ρυθμό αυτό το B.A.R.F.  σε θερμοκρασία έως 38 °C, κατά την  οποία διατηρούνται τα φυσικά θρεπτικά συστατικά, η γεύση και το άρωμα των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών (κρέας, φρούτα, λαχανικά, βότανα, εκχυλίσματα μυδιών κ.λ.π.).

Μια τέτοια γεύση και η φυσική μυρωδιά του “θηράματος” μπορούν να εκτιμηθούν ακόμη και από την επιλεκτική μύτη του σκύλου σας. Η ανταμοιβή σας θα είναι η χαρά για την υγεία του σκύλου σας.

Στην εταιρεία Yoggies, πιστεύουμε ότι η Υγεία ξεκινά από το μπολ / Health starts from the Βowl.

Yoggies – οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης διαφέρουν άμεσα και από πολλές απόψεις από τους συμβατικούς βιομηχανοποιημένους  κόκκους και την υπόλοιπη αγορά. Το πιο σημαντικό γεγονός είναι  ότι  οι κόκκοι Yoggies μειώνουν τον κίνδυνο γαστρικής στρέψης, επειδή για την παραγωγή τους χρησιμοποιούνται αποκλειστικά πρώτες ύλες υψηλής ποιότητας  όπως και ειδικά εξελιγμένη διαδικασία παραγωγής  όπου δεν χρησιμοποιούνται χημικά, συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης, αρωματικές ύλες και  “κόλλες”.  Επομένως είναι απαραίτητο να τους αντιμετωπίζουμε και λίγο διαφορετικά. Έχουμε προετοιμάσει λοιπόν μερικές συμβουλές για το πώς να αποθηκεύσετε σωστά τους κόκκους  Yoggies και πώς να τους χρησιμοποιείτε στη διατροφή των σκύλων σας.

Πώς και με ποιον τρόπο συσκευάζονται οι κόκκοι Yoggies;

Η διαφορά μεταξύ των κόκκων Yoggies και άλλων κόκκων στην αγορά βρίσκεται επίσης στη συσκευασία τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των κόκκων που κυκλοφορούν στην αγορά συσκευάζεται σε πλαστικούς σάκους. Αυτοί μπορεί να περιέχουν επικίνδυνες και καρκινογόνες φθαλικές ενώσεις, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να απορροφηθούν από τη σκυλοτροφή. Εμείς στην εταιρεία  Yoggies δεν έχουμε κανένα  τέτοιο πρόβλημα, επειδή οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης δεν περιέχουν τέτοιες ουσίες. Έχουν επίσης μεγάλο προβάδισμα  και στον τρόπο συσκευασίας τους. Επειδή συσκευάζονται σε μοναδικούς  και ειδικά σχεδιασμένους χάρτινους σάκους, οι οποίοι είναι επίσης πλήρως ανακυκλώσιμοι.

Τι κάνει τον  χάρτινο  σάκο μια  τόσο μοναδική και υγιεινή συσκευασία ;

Σχεδιάζαμε τους σάκους ταυτόχρονα  με τους κόκκους. Γνωρίζαμε ότι οι κόκκοι μας είναι μια υγιεινή τροφή, οπότε γιατί να τους συσκευάσουμε  σε πλαστικούς σάκους. Μπορεί στο πλαίσιο  των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους να μην είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία του σκύλου σας και επιπλέον να ρυπαίνουν τον πλανήτη μας ως απόβλητα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο  χρησιμοποιούμε σάκους  που αποτελούνται από πέντε στρώματα. Το καθένα έχει το δικό του συγκεκριμένο σκοπό και τα μεμονωμένα στρώματα αλληλοσυμπληρώνονται. Συνδυάζοντας τα ειδικά στρώματα χαρτιού και αέρα (ο αέρας είναι ο καλύτερος μονωτής) έχουμε πετύχει μία οικολογική και απολύτως ασφαλή συσκευασία σκυλοτροφής. Δεν αφήνει την τυπική υγρασία του αέρα να περνάει στο εσωτερικό του σάκου. Αντίστροφα να μην περνά το τυχόν λίπος έξω από τη συσκευασία. Η εσωτερική επίστρωση του σάκου είναι τελικά  από χαρτί που προορίζεται για χρήση στη συσκευασία τροφίμων προς ανθρώπινη κατανάλωση (για τη βιομηχανία τροφίμων) προκειμένου να προασπίσει  την υγεία των κατοικίδιων σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι ψυχρής συμπίεσης κόκκοι και οι σάκοι συσκευασίας κόκκων παραγωγής μας είναι συγκεκριμένοι και μοναδικοί. Επομένως πρέπει να μεταχειρίζονται διαφορετικά από ό, τι συνηθίζεται με τις βιομηχανοποιημένες τροφές.

Εφόσον  έχετε παραγγείλει  τους  κόκκους

Στην εταιρεία Yoggies, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα, από την επιλογή πρώτων υλών, κατά την παραγωγή, μέχρι τη στιγμή που παραδίδουμε  ένα  προσεκτικά συσκευασμένο προϊόν στον μεταφορέα. Επομένως, παρακολουθούμε τις θερμοκρασίες σε όλες τις αποθήκες έτσι ώστε να είναι περίπου 22 ° C   χειμώνα – καλοκαίρι και η υγρασία του αέρα να κυμαίνεται μεταξύ 40-55%. Αυτές είναι οι πιο κατάλληλες συνθήκες για την αποθήκευση των κόκκων και υποθέτουμε ότι κι εσείς επίσης  θα έχετε μια τέτοια θερμοκρασία και υγρασία στο σπίτι σας.

… και τι γίνεται με τη μεταφορά των κόκκων στη διεύθυνση σας. Πώς να παραλάβετε την αποστολή από τον μεταφορέα και τι να κάνετε στη συνέχεια με τους κόκκους;

Εμείς φροντίζουμε οι αποστολές μας  να συσκευάζονται προσεκτικά και να μεταχειρίζονται εξ ολοκλήρου με τη μέγιστη προσοχή ώσπου να φτάσουν στο σπίτι σας. Γι ‘αυτό έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα που παρακολουθεί την είσοδο των εμπορευμάτων στην αποθήκη, την αποθήκευση, την πορεία της συσκευασίας έως και  την αποστολή του προϊόντος σε εσάς. Μετά τη συσκευασία, θα παραδώσουμε την αποστολή στον μεταφορέα που επιλέξατε κατά την παραγγελία.

Μόλις παραλάβετε μια αποστολή από εμάς, σας συνιστούμε να ελέγξετε αμέσως το πακέτο. Εάν δεν σας φαίνεται το πακέτο ακέραιο (υγρό, πολύ σκισμένο κ.λ.π.), μη διστάσετε,  επιστρέψτε αμέσως το δέμα  στον μεταφορέα και μην το αποδεχτείτε. Ο μεταφορέας υποχρεούται να συντάξει  μαζί σας μια αναφορά παραπόνου και να κρατήσει / δεχτεί πίσω το δέμα.  Σας συνιστούμε να μην αποδεχτείτε μια τέτοια αποστολή από τον μεταφορέα, διότι εάν παραπονεθείτε για τη ζημιά “αργότερα”, δε θα έχουμε  δυστυχώς  καμία δυνατότητα να διεκδικήσουμε οτιδήποτε από τον μεταφορέα.  Αυτό συμβαίνει επειδή θα έχουν ήδη την υπογραφή σας με την οποία δηλώσατε ότι  “το δέμα  παραλήφθηκε χωρίς ελαττώματα”.

Πώς και πού να ΜΗΝ αποθηκεύονται οι κόκκοι Yoggies

Αφού  έφτασε  το δέμα με τους κόκκους στα χέρια σας  χωρίς ελαττώματα, μετά είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε τους κόκκους σωστά. Αλλά πώς είναι το “σωστά” δηλαδή;

Μην  ανακατεύετε  παλαιότερους κόκκους που μπορεί να έχετε στο σπίτι με  τους καινούργιους που μόλις έφτασαν! Αυτό θα φέρει τους παλαιότερους κόκκους  ξανά  στον πυθμένα  του αποθέματος. Εάν έχετε ακόμη μερικές δόσεις παλαιότερων κόκκων  φροντίστε να τις καταναλώσει ο σκύλος  σας  προτού να ανοίξετε μια καινούρια σακούλα. Οι καινούριοι κόκκοι θα διατηρήσουν μέσα στην αρχικά σφραγισμένη χάρτινη σακούλα τη γνήσια γεύση και το άρωμά τους. Πράγμα που θα εκτιμήσει η μουσούδα του τετράποδου φίλου σας.

Μόλις ανοίξετε τον καινούργιο σάκο με τους κόκκους Yoggies

Αφήστε τους στη γνήσια χάρτινη σακούλα και αποθηκεύστε τους ως έχουν τυλιγμένους, μέσα σε ένα βαρέλι σχεδιασμένο ειδικά  για να αποθηκεύει τους κόκκους. Ωστόσο, μην αποθηκεύετε και  σφραγίζετε τους κόκκους σε αεροστεγή δοχεία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποθηκεύστε το βαρέλι με κόκκους σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Από  άποψη φυσικής, ο ζεστός αέρας απορροφά καλύτερα την υγρασία σε σχέση με τον ψυχρότερο αέρα.  Η υγρασία συμπυκνώνεται πάνω στην κρύα επιφάνεια, λόγω του  θερμότερου αέρα που την περιβάλλει. Για παράδειγμα, ένας χάρτινος σάκος με κόκκους που ακουμπά σε έναν κρύο τοίχο. Ερχόμενος σε αντίθεση με τον θερμότερο αέρα εντός του δωματίου  (πιο θερμός από τον τοίχο) = συμπύκνωση υγρασίας στον τοίχο κάτω από τον σάκο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει  στην ύγρανση του σάκου και  στη συνέχεια να μουχλιάσει η τροφή εάν η σακούλα παραμείνει αποθηκευμένη σε αυτή  τη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα κελάρια ή τα παλιά γκαράζ δεν είναι  ιδανικά  μέρη για την αποθήκευση των κόκκων ψυχρής συμπίεσης. Αν και μπορεί να φαίνεται  ότι κάνει περισσότερο κρύο στο υπόγειο απ’ ότι στην κουζίνα, αυτό μπορεί να μην αληθεύει. Επίσης, άλλο ένα συχνό πρόβλημα με τα κελάρια είναι ότι δεν αερίζονται επαρκώς και παρουσιάζουν αυξημένη υγρασία. Συνθήκες που δεν είναι ιδανικές για την αποθήκευση των κόκκων ψυχρής συμπίεσης. Ένα άλλο πρόβλημα τέτοιων χώρων μπορεί να είναι η συγκεκριμένη «μυρωδιά» του υπογείου, την οποία μπορούν  οι κόκκοι εύκολα να  “απορροφήσουν” και πιστέψτε ότι η μύτη του σκύλου σας θα το καταλάβει αμέσως!

Μην αποθηκεύετε επίσης τον σάκο με τους κόκκους απευθείας στο έδαφος και να ακουμπά στον τοίχο. Το πάτωμα μπορεί να είναι πιο κρύο, όπως και ο ο τοίχος. Δηλαδή αντίθετα με τον αέρα και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει την αλλοίωση των κόκκων.

Επομένως, σας συνιστούμε να διατηρείτε τους κόκκους ψυχρής συμπίεσης Yoggies στον αρχικό, γνήσιο χάρτινο σάκο τους. Τοποθετημένο στο βαρέλι που προορίζεται αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό. Μόνο τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η τροφή θα εξακολουθεί να είναι νόστιμη και αρωματική για το σκυλί σας  και εκείνο θα είναι πάντα χαρούμενο την ώρα του φαγητού.

Ποιά είναι η σωστή δοσολογία για τους κόκκους;

Σε ό,τι αφορά  τη συλλογή των κόκκων από τον σάκο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα κύπελλο μέτρησης, μεζούρα, φτυαράκι ή άλλο “κατάλληλο αντικείμενο”. Οι κόκκοι Yoggies είναι απολύτως φυσικοί και δεν περιέχουν χημικά ή συντηρητικά πρόσθετα. Και γι ‘αυτό δεν είναι σωστό να αγγίζουμε το περιεχόμενο του σάκου με γυμνό χέρι. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι έχουμε μια συγκεκριμένη μικροχλωρίδα και τύπους μούχλας  πάνω στα χέρια μας που δεν βλάπτουν εμάς τους ίδιους , αλλά οι κόκκοι ερχόμενοι σε επαφή με αυτά θα μπορούσαν να αρχίσουν να χαλάνε. Ομοίως, εάν απλώσετε το χέρι σας μέσα στον σάκο  “έτσι απλά” (ακόμα χειρότερα εάν είναι αυτό υγρό ή ιδρωμένο), μπορείτε να εισάγετε σπόρους βακτηρίων στον σάκο και εξαιτίας αυτών οι κόκκοι μπορούν να  αλλοιωθούν ή να σαπίσουν.  Δυστυχώς, παρόμοιες καταγγελίες  και επιστροφές προϊόντων που προκύπτουν από ανοιχτές συσκευασίες δεν γίνονται αποδεκτές – για ευνόητους λόγους που σίγουρα καταλαβαίνετε.

Τι να κάνετε με κόκκους που δεν έφαγε ο σκύλος κι έμειναν στο μπολ;

Εάν για οποιονδήποτε λόγο ο σκύλος σας δεν έφαγε όλη τη μερίδα των κόκκων, μην πετάτε ΠΟΤΕ αυτούς τους κόκκους πίσω στον σάκο  με τους άθικτους κόκκους. Φυσικά, δεν σας ενθαρρύνουμε να πετάξετε τους κόκκους. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε για την επόμενη δόση (εάν δεν είναι πολύ βρεγμένοι, π.χ. από το σάλιο ή  αφού πιεί ο σκύλος σας νερό και στραφεί ξανά προς το μπολ με κόκκους). Διατηρήστε τους εκτός της αρχικής συσκευασίας – γνήσιου σάκου.

Να αφήσει ή να μην αφήσει κανείς τους κόκκους στο μπολ όλη την ημέρα ;

Η σωστή διατροφή των σκύλων θα πρέπει να έχει ορισμένους κανόνες. Ένας από αυτούς  είναι η τακτικότητα, στη συνέχεια ηρεμία και κυρίως η σίτιση του σκύλου μετά από μια βόλτα ή δραστηριότητα. Αυτοί οι κανόνες εγγυώνται καλή και τακτική πέψη και αφόδευση του σκύλου. Ένας εξίσου σημαντικός κανόνας  θα πρέπει να είναι η καλή υγιεινή.

Η υγιεινή είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους δεν συνιστούμε να αφήνετε τους κόκκους στο μπολ του σκύλου όλη την ημέρα. Μετά τη σίτιση, αφαιρέστε πάντα τα υπόλοιπα του  φαγητού από το μπολ και ξεπλύνετε το μπολ από τα υπολείμματα τροφών και σάλιου. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει ένας λόγος παραπάνω, τα ιπτάμενα έντομα. Μια  μύγα μπορεί να μεταδώσει έναν μεγάλο αριθμό ιών και βακτηρίων στη τροφή, συμπεριλαμβανομένων πιθανών παρασίτων.

Εδώ, ισχύει περισσότερο από ποτέ, όπως λέμε στην Yoggies®, η Υγεία ξεκινά από το μπολ

Να παραγγέλνει κανείς  τους κόκκους προκαταβολικά ώστε να έχει απόθεμα ;

Δεν συνιστούμε να παραγγέλνετε κόκκους για απόθεμα. Είναι περιττό. Προσπαθούμε ώστε όλες οι τροφές και τα συμπληρώματα διατροφής  να είναι όσο το δυνατόν πιο φρέσκα. Εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο, μην παραγγέλνετε κόκκους για το κατοικίδιο σας, για παράδειγμα, τρεις, τέσσερις ή περισσότερους μήνες νωρίτερα. Σκεφτείτε τη “μύτη” και τους γευστικούς κάλυκές του  και δώστε τους τους πιο αρωματικούς και φρέσκους κόκκους χωρίς χημικά.

Πού και πώς  αποθηκεύονται  λοιπόν καλύτερα οι κόκκοι Yoggies;

Συνιστούμε μερικούς απλούς κανόνες:

 • Κατά την παραλαβή  παραγγελίας των κόκκων Yoggies από τον μεταφορέα, ελέγξτε πρώτα ότι η συσκευασία (δέμα) δεν είναι υγρή ή άμεσα βρεγμένη ή σοβαρά κατεστραμμένη.
 • Μην αναμιγνύετε  τους  καινούργιους  μαζί με τους παλαιότερους κόκκους. Εξαντλήστε την παλαιότερη συσκευασία προτού να ανοίξετε την καινούργια.
 • Διατηρήστε τους κόκκους στον αρχικό, γνήσιο, χάρτινο σάκο και τοποθετήστε τους κατά προτίμηση όπως είναι, μαζί με τον σάκο, μέσα  σε ένα βαρέλι που κλείνει, απ’ όπου θα παίρνετε την καθημερινή μερίδα σίτισης. Ιδανικά συλλέγετε τη μερίδα με ένα κύπελλο μέτρησης.
 • Μην αφήνετε ποτέ έναν σάκο με τους κόκκους σε υγρά, ζεστά ή πολύ κρύα μέρη. Η ιδανική θερμοκρασία αποθήκευσης είναι 22 ° C και με υγρασία αέρα να κυμαίνεται  μεταξύ 40-55%. Επίσης, μην αποθηκεύετε τους κόκκους σε μέρη όπου υπάρχει δυσοσμία ή σε υπόγεια ή γκαράζ
 • Μην αφήνετε έναν σάκο με κόκκους (για μεγάλο χρονικό διάστημα) να ακουμπάει έναν κρύο τοίχο μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον.
 • Αφού περισυλλέξετε την απαιτούμενη ποσότητα τροφής από τον σάκο, σας συνιστούμε απλώς να “στρίψετε” ξανά τη συσκευασία.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ταΐζετε τον σκύλο σας με τους κόκκους ψυχρής συμπίεσης Yoggies και ενδιαφέρεστε  παράλληλα για τις προτιμήσεις του. Η σωστή αποθήκευση και η μεταχείριση των κόκκων είναι αναπόσπαστο μέρος της φροντίδας που προσφέρετε στον  τετράποδο φίλο σας.

Πηγή – Wikipedia: Η γαστρική στρέψη είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία θανάτου σε σκύλους αμέσως μετά τον καρκίνο.

Αυτή η πάθηση προσβάλλει κυρίως τους ηλικιωμένους σκύλους (από την ηλικία των 5 ετών περίπου) μεσαίων και μεγάλων φυλών με βαθύ θώρακα και αποδυναμωμένους ιστούς. Η στρέψη του στομάχου ή η περιστροφή του συνδέεται στενά με τη διατροφή. Τα σκυλιά που τρέφονται μόνο μία φορά την ημέρα διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης στρέψης παρά τα σκυλιά που η ημερήσια μερίδα της τροφής τους χωρίζεται σε δύο ή περισσότερες δόσεις.

Εδώ παίζει επίσης σημαντικό ρόλο και η ποικιλία στην τροφή. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε παρακολουθώντας τα ιρλανδικά σέτερ έδειξε ότι τα σκυλιά που λάμβαναν μόνο έναν είδος τροφής διέτρεχαν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο και πιθανότητα στρέψης του στομάχου από τα σκυλιά που λάμβαναν διαφορετικά είδη τροφής. Η αιτία στρέψης του στομάχου μπορεί επίσης να είναι και η διατροφή με κόκκους που παράγονται με τη μέθοδο εξώθησης. Όπου ο σκύλος καταναλώνει μεγαλύτερη ποσότητα αυτών των κόκκων. Εκείνοι διογκώνονται μέσα στο στομάχι του και αυξάνουν τον όγκο τους.

Εάν διαγνωστεί η γαστρική στρέψη, πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν κτηνίατρο και να γίνει χειρουργική επέμβαση.

Ωστόσο, αυτό είναι συχνά αδύνατο λόγω της κατάστασης του προσβεβλημένου ζώου, και ως εκ τούτου ο σκύλος συχνά πεθαίνει. Η θνησιμότητα είναι πολύ υψηλή. Περίπου τα μισά από τα σκυλιά πεθαίνουν προτού να ξεκινήσει η θεραπεία και σχεδόν το ένα τέταρτο από αυτά πεθαίνει τις πρώτες επτά ημέρες μετά τη διάγνωση. Από τα στατιστικά στοιχεία είναι γνωστό ότι το 60% όλων των περιπτώσεων λαμβάνουν χώρα τη νύχτα.

Οι Γερμανικοί Μολοσσοί παρουσιάζουν συχνότερα περιστατικά στρέψης. Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς θα παρουσιάσουν στρέψη στομάχου. Σχεδόν το ένα τέταρτο από αυτούς δεν θα επιβιώσει από την πάθηση αυτή. Οι γενετικές προδιαθέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στη γαστρική στρέψη. Τα σκυλιά που έχουν πάθει γαστρική στρέψη ή εκείνα των οποίων οι γονείς έχουν υποστεί τη συγκεκριμένη πάθηση  δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή.

Η ακριβής αιτία της γαστρικής στρέψης δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πλήρως. Πιστεύεται ότι επηρεάζεται από τη διάταση του στομάχου λόγω της πρόσληψης μεγάλων ποσοτήτων τροφής, καθώς και από την εξασθένιση των ιστών λόγω ηλικίας, την ανάπτυξη αερίων στο στομάχι με επακόλουθη τη στρέψη, άλλη αιτία μπορεί να είναι η υπερβολική κίνηση μετά το φαγητό και η επακόλουθη αναστροφή του δονούμενου στομάχου.

Μια τυπική εκδήλωση γαστρικής στρέψης είναι ο έμετος, ο οποίος όμως δεν οδηγεί στο άδειασμα του περιεχομένου του στομάχου. Ο σκύλος βγάζει συνήθως μόνο μια μικρή ποσότητα υγρού αφρού. Αρχικά, τα σκυλιά δείχνουν ανησυχία, η οποία μετατρέπεται σε απάθεια. Αυτό συμβαίνει επειδή η κυκλοφορία του αίματος δεν γίνεται σε αρμονία με το σώμα. Ως αποτέλεσμα της στρέψης του στομάχου. Τα μεγάλα αγγεία και ο σπλήνας περιστρέφονται, οπότε προκαλείται μεγάλη υπερφόρτωση του κυκλοφορικού συστήματος αίματος. Συχνά εμφανίζονται οι διαταραχές του καρδιακού ρυθμού / αρρυθμίες.

Το B.A.R.F. (bone and raw food – οστά και ωμή τροφή) εξακολουθεί να είναι η καλύτερη τροφή για τον σκύλο και για τον εκ φύσεως γενετικό εξοπλισμό του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι συνταγές μας συντάχθηκαν ως ένα ισορροπημένο B.A.R.F. Η φύση και η λεία είναι τα πρότυπα. Αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη για τους ιδιοκτήτες, ότι δίνουν στον σκύλο τους μια ισορροπημένη και υψηλής ποιότητας τροφή από πραγματικό κρέας, φρούτα και λαχανικά. Όλα αυτά χωρίς οποιαδήποτε χημικά, συντηρητικά και υποκατάστατα κρέατος. Ταυτόχρονα οι τροφές και οι κόκκοι Yoggies δεν είναι πιο ακριβά από τις super premium τροφές για σκύλους. Αλλά ο θετικός αντίκτυπός τους στην υγεία του σκύλου υπερβαίνει πολλές φορές την τιμή τους!

Yoggies κόκκοι ψυχρής συμπίεσης – Ορισμένα ενδιαφέροντα γεγονότα

 • Η Φυσική διατροφή και το ισορροπημένο B.A.R.F. αποτελούν πρότυπο για  όλες τις συνταγές κόκκων Yoggies.
 • Η προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών (πολλές φορές ίδιας ποιότητας με εκείνη των τροφίμων) αποτελεί προϋπόθεση για την κορυφαία ποιότητα των κόκκων στην τελική τους μορφή και επιδρά θετικά στην υγεία του σκύλου.
 • Οι κόκκοι περιέχουν αποκλειστικά ωμό και αργά αποξηραμένο κρέας (χωρίς κρεατοστεάλευρα, ζωικά υποπροϊόντα κ.λπ.)
 • Οι πρωτεΐνες από πραγματικό κρέας είναι το βασικό στοιχείο ανάπτυξης για κάθε σκύλο.
 • Εκτός από τις λιποδιαλυτές βιταμίνες και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα λίπη και τα έλαια παρέχουν επίσης ενέργεια για τη δραστήρια ζωή του σκύλου και τη σωστή «όρεξη». Τα πιο σημαντικά λιπαρά για τους σκύλους είναι τα λίπη ζωικής προέλευσης. Αυτά είναι άφθονα στους κόκκους Yoggies (δεν προστίθενται τεχνητά λιπαρά).
 • Οι υδατάνθρακες και οι φυτικές ίνες, όπως οι νιφάδες ρυζιού ή πατάτας (όχι δημητριακών) ρυθμίζουν την παροχή ενέργειας, βελτιώνουν την περισταλτική και τη συνολική λειτουργία των εντέρων, υποστηρίζουν την πέψη και τροφοδοτούν επίσης το σώμα  με την απαραίτητη ενέργεια.
 • Βότανα, σπόροι και διάφορα είδη ριζών και μείγματα φυτικών εκχυλισμάτων παρέχουν φυτοθρεπτικά συστατικά για τη σωστή λειτουργία των ματιών, των νεύρων, του ήπατος, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Το οξείδιο του πυριτίου λειτουργεί στο πεπτικό σύστημα του σκύλου ως «βούρτσα». Καθαρίζει μηχανικά το εντερικό τοίχωμα και βοηθά στην απομάκρυνση μικρών παρασίτων.
 • Η αποξηραμένη τύρφη περιέχει μεγάλη ποσότητα ανόργανων συστατικών. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, την παραγωγή αίματος, τη σωστή λειτουργία του ήπατος. Ρυθμίζει την περισταλτική και την εντερική δραστηριότητα.
 • Το εκχύλισμα από τη σάρκα μυδιών και άλλα συμπληρώματα υποστηρίζουν την ανάπτυξη των οστών, αρθρώσεων, τενόντων και συνδέσμων. Αποτελούν ένα υγιές συμπλήρωμα για την αποκατάσταση του αρθρικού (δια-αρθρικού) υγρού στα σκυλιά.
 • Οι γαλακτοβάκιλλοι, τα προβιοτικά και το πρεβιοτικό αποτέλεσμα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του σκύλου. Η σύνθεση των ειδικών καλλιεργειών γαλακτοβακίλλων, όμοια με εκείνες που βρίσκονται στα έντερα  των τετράποδων φίλων μας, υποστηρίζει μια υγιή εντερική μικροχλωρίδα και τη συνολική υγεία του σκύλου.

Τι σημαίνει ότι η περιεκτικότητα  των κόκκων σε κρέας είναι 87% ;

Όταν επιλέγετε την τροφή δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι το σκυλί σας είναι από τη φύση του σαρκοφάγο. Επομένως, το πρότυπό μας είναι  ένα ισορροπημένο B.A.R.F. Φανταστείτε ένα μπολ γεμάτο με ισορροπημένο ακατέργαστο γεύμα  B.A.R.F. Για ένα σκύλο βάρους περίπου 30 κιλών  χρειάζεστε περίπου 1 κιλό ισορροπημένης τροφής, η οποία να περιέχει περίπου 87% του ακατέργαστου ωμού κρέατος και περίπου 13% φρούτα, λαχανικά, εύπεπτους υδατάνθρακες και συμπληρώματα διατροφής που ενισχύουν τις αρθρώσεις κ.λπ.

Μπορέσαμε και αποξηράναμε αυτό το ισορροπημένο B.A.R.F. σε χαμηλές θερμοκρασίες και  αφαιρέσαμε μόνο το νερό, έτσι ώστε τα θρεπτικά συστατικά να παραμείνουν στην αρχική και φυσική τους μορφή. Αυτό καθιστά τους κόκκους απόλυτα εύπεπτους και δεν επιβαρύνει το πεπτικό σύστημα του σκύλου σας όσο η χημεία ή και η  πέψη των «ψημένων» τροφών!

Όλα γίνονται, ακόμη και χωρίς χημικά, δημητριακά, σόγια και γλουτένη!

Σκεφθήκαμε τα παραπάνω όταν συνθέταμε τις συνταγές για την παρασκευή κόκκων. Η σόγια ειδικότερα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τους σκύλους. Επειδή ένας σκύλος δεν μπορεί να αφομοιώσει τις φυτικές πρωτεΐνες από τη σόγια και αυτές μπορεί να βλάψουν θανατηφόρα τον θυρεοειδή αδένα των σκύλων σας. Ως εκ τούτου και τα άλλα όργανα και την υγεία του συνολικά! Οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης βοηθούν στον καθαρισμό του εντερικού τοιχώματος από τις αποθέσεις βλέννας.

Γνωρίζατε ότι τα υπολείμματα τροφής μπορούν να παραμείνουν στο έντερο του σκύλου; Εκεί σαπίζουν και μπορούν να αποτελέσουν στα γηρατειά του μια πιθανή πηγή καρκίνου, ανάπτυξης παρασίτων κ.λπ.

Χάρη στο χοντρό άλεσμα και στα άλλα συστατικά της τροφής δημιουργείται το πρεβιοτικό αποτέλεσμα που βοηθά στον καθαρισμό του εντερικού τοιχώματος από τις  αποθέσεις και αποτελεί επίσης έδαφος αναπαραγωγής για ορισμένα “υγιή” βακτήρια της εντερικής μικροχλωρίδας, τα οποία τρέφονται μεταξύ άλλων με πρεβιοτικά.

Οι κόκκοι Yoggies δεν διογκώνονται στο στομάχι του σκύλου!!!!

Οι κόκκοι  ψυχρής συμπίεσης Yoggies  μπορούν να είναι μια υγιεινή εναλλακτική λύση μαζί με  την  B.A.R.F. χωρίς προβλήματα .

Γι ‘αυτό οι εκτροφείς έχουν αρχίσει να τους αποκαλούν ” Αποξηραμένο  B.A.R.F.”

Η μέθοδος σίτισης B.A.R.F. γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους εκτροφείς. Κι εμείς πιστεύουμε ότι η  B.A.R.F. εξακολουθεί να είναι  η καλύτερη τροφή  για ένα σκύλο.

Εάν θέλετε να μεταβείτε σε  κόκκους ψυχρής συμπίεσης Yoggies μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία.

 

Θυμηθείτε ότι με τα  Yoggies    Health starts from the Bowl   Η Υγεία ξεκινά από το μπολ

Όλο και περισσότεροι εκτροφείς ανακαλύπτουν τη μαγεία των τροφών Yoggies,  από τις πλέον υγιεινές τροφές για σκύλους.

Χάρη στο υψηλό ποσοστό αληθινού κρέατος, στην ψυχρή συμπίεση και στην παραγωγή χωρίς την παρουσία χημικών, δημητριακών και συντηρητικών, οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης  παραγωγής μας επαναφέρουν στο μπολ του σκύλου την ποιότητα, τη γεύση και τη μυρωδιά της τροφής  από τη φύση.

Οι κόκκοι  Yoggies παρασκευάζονται από πραγματικό κρέας με τη μέθοδο ψυχρής συμπίεσης. Τέτοια τροφή για τον σκύλο σας δεν είναι μόνο νόστιμη και γεμάτη φυσικά θρεπτικά συστατικά, αρώματα και γεύσεις, αλλά συνεισφέρει επίσης στην υγεία και τη συνολική ανάπτυξή του από  κουτάβι.

Σημείωση:

Πολύ σύντομα, αφού πραγματοποιήσετε τη μετάβαση στη διατροφή με κόκκους Yoggies, θα διαπιστώσετε τόσο εσείς όσο και ο σκύλος σας τις θετικές διαφορές μεταξύ των κοινών βιομηχανοποιημένων τροφών και των κόκκων Yoggies. Το πεπτικό σύστημα του σκύλου θα καθαριστεί. Οι κενώσεις θα ρυθμιστούν. Ο σκύλος δεν θα υποφέρει από διάρροια ούτε αέρια. Το τρίχωμά του θα γίνει πιο στιλπνό και το δέρμα του πιο ελαστικό…

Μακροπρόθεσμα μπορείτε να αποτρέψετε διάφορα περισσότερο ή λιγότερο σοβαρά προβλήματα υγείας του σκύλου σας χάρη στη σωστή επιλογή της τροφής του!

Τροφές που αναπτύσσονται όπως η λεία στη φύση…

… οι τροφές “All Life Stages” (για όλες τις ηλικιακές ομάδες σκύλων, από κουτάβι –  τρέφεται μόνο με ένα είδος τροφής) βασίζονται άμεσα στη φιλοσοφία της φύσης, διότι το ίδιο θήραμα υπάρχει για ένα κουτάβι όπως και για το ενήλικο σκυλί. Η διαφορά βρίσκεται κυρίως στην ποσότητα τροφής που χρειάζεται ο σκύλος. Λαμβάνουμε υπόψη και την υποστήριξη του μυοσκελετικού συστήματος, της πέψης και του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου.

Οι κόκκοι ποιότητας δεν μπορούν να παραχθούν από πρώτες ύλες χαμηλής ποιότητας.

Για την παραγωγή της τροφής κόκκων Yoggies επιλέγεται κρέας υψηλότερης ποιότητας, κατά προτεραιότητα από ελβετικά και γερμανικά αγροκτήματα. Tηρούνται τα αυστηρότερα πρότυπα υγιεινής. Tα ζώα δεν εμβολιάζονται με ορμόνες και στα ίδια αγροκτήματα παράγονται πρώτες ύλες για ανθρώπινη κατανάλωση.

Τα φρούτα, τα λαχανικά και οι άλλες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των κόκκων Yoggies απαγορεύεται να προέρχονται από γενετικά ανεπτυγμένες, τροποποιημένες πηγές.

Η παραγωγή των κόκκων πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου σύμφωνα με τους δοσμένους και συγκεκριμένους κανόνες τηρώντας αυστηρούς τεχνολογικούς και υγειονομικούς κανονισμούς.

Χάρη στα παραπάνω, οι κόκκοι Yoggies μας είναι μια τροφή υψηλότατης ποιότητας, υγιεινής στο μέγιστο. Eντελώς εύπεπτη και οι συνταγές της βασίζονται στη φόρμουλα ενός ισορροπημένου BARF.

Σημείωση:

Στην εταιρεία  Yoggies, ήμασταν οι πρώτοι που ξεκινήσαμε να διδάσκουμε Τσέχους ιδιοκτήτες και εκτροφείς σκύλων να ταΐζουν  τα σκυλιά τους υγιεινά χωρίς χημικά πρόσθετα.

Γνωρίζετε τί σημαίνει  ΕΞΩΘΗΜΕΝΟΙ κόκκοι;

Παράγονται σε υψηλές θερμοκρασίες (έως 200 βαθμούς Κελσίου) και υπό υψηλή πίεση (έως και τέσσερις ατμόσφαιρες), κατά την οποία τα πάντα αλέθονται. Kυριολεκτικά κονιορτοποιούνται και στη συνέχεια συμπιέζονται όλα τα συστατικά στο σχήμα των κόκκων. Επειδή πρόκειται στην ουσία για  “νεκρά τροφή”, πρέπει να προστεθούν σε αυτήν τεχνητά οι βιταμίνες και τα μέταλλα κ.λπ. Κατά την άποψη των κτηνιάτρων, αυτές οι τροφές μπορούν να προκαλέσουν αδράνεια του εντέρου. Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από πεπτικά προβλήματα.

YOGGIES ΟΙ ΚΟΚΚΟΙ ΨΥΧΡΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ – μια εντελώς νέα γενιά υγιεινών τροφών !

Η προετοιμασία τους διεξάγεται προσεκτικά – μέσω της επαναλαμβανόμενης αποξήρανσης και συμπίεσης. H θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 38 βαθμούς Κελσίου! Χάρη σε αυτό, οι πρώτες ύλες διατηρούν όλες τις βιολογικά δραστικές ουσίες στη φυσική τους μορφή. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος  να προστεθούν  διάφορα Ε, όπως αρωματικές ύλες, ενισχυτικά γεύσης, υλικά πλήρωσης ή οτιδήποτε χημικό. Επιπλέον, μπορούν να αναμιχθούν ελεύθερα με ωμό κρέας ή κονσερβοποιημένες τροφές.…

Κανένα από τα προϊόντα Yoggies  όπως οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης , κονσέρβες ή συμπληρώματα και λιχουδιές δεν περιέχουν χημικά συντηρητικά, ενισχυτικά γεύσης, δημητριακά, απόβλητα κρέατος ή σόγια! Η σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, το υγιές δέρμα, η ζωτικότητα του σκύλου και το “παραδειγματικό δείγμα κοπράνων” είναι λοιπόν οι ακόλουθες αποδείξεις της συνολικής υγείας του σκύλου.

Οι κόκκοι που έχουν παραχθεί με τη μέθοδο της ψυχρής πίεσης δεν διογκώνονται στο στομάχι του σκύλου.

Δοκιμάστε το μόνοι σας στο σπίτι

Βυθίστε μερικούς κόκκους  σε ένα δοχείο νερού και δείτε μόνοι σας – οι κόκκοι δεν θα διογκωθούν καθόλου, ούτε κατά τρίχα (σκύλου)  :). Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνετε την καλύτερη και φυσική διατροφή για τον σκύλο σας. Ταυτόχρονα μειώνεται η πιθανότητα συστροφής του στομάχου του.

Ο θεμέλιος λίθος, η βάση είναι αποκλειστικά το ποιοτικό, πραγματικό κρέας.

Πάνω σε τι μπορείτε να βασιστείτε;

 • Στο γεγονός ότι στην παραγωγή των κόκκων Yoggies, αποτελεί πάντα τη βάση το ωμό κρέας. Αυτός είναι ο λόγος που θα βρείτε πάντα τη λέξη  κρέας στην πρώτη θέση του πίνακα συστατικών στη “σύνθεση” – ετικέτα προϊόντος στο πίσω μέρος της συσκευασίας!
 • Τα φυσικά λιπαρά του κρέατος και οι υδατάνθρακες παρέχουν στους σκύλους την απαραίτητη ενέργεια.
 • Οι νιφάδες πατάτας ή ρυζιού είναι πιο εύπεπτα από το ακατέργαστο ρύζι και πατάτες
 • Τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν πηγή απαραίτητων βιταμινών, φυτικών ινών και πρε/προβιοτικών.
 • Τα ιχνοστοιχεία, όπως το ιχθυέλαιο, φύκια, εκχύλισμα μυδιών, βότανα για σκύλους, οργανικό πυρίτιο, πεπτική τύρφη ή γαλακτοβάκιλλοι, είναι απααίτητα για την υποστήριξη των αρθρώσεων, των συνδέσμων και τον σχηματισμό του φλεβοκομβικού υγρού (= υγρό αρθρώσεων, το οποίο απαιτείται για  τις αμοιβαίες κινήσεις των επιφανειών των αρθρώσεων και για τη μείωση της τριβής μεταξύ τους). Επίσης βοηθούν στην απομάκρυνση των παρασίτων από το πεπτικό σύστημα και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου σας.

Αυτός είναι ο λόγος που  οι κόκκοι και οι άλλες τροφές Yoggies είναι η Υγεία στο μπολ του σκύλου σας…

Τι είναι το ανοσοποιητικό κενό στα κουτάβια;

Αυτή η έννοια δεν αναφέρεται συχνά μεταξύ των εκτροφέων σκύλων, αλλά παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στη ζωή και την υγεία ενός σκύλου. Κάθε εκτροφέας πρέπει να είναι σε θέση να επιλύει την ανοσία στα κουτάβια και το ανοσοποιητικό κενό.

Yoggies προβιοτικά για κουτάβια

Τα κουτάβια γεννιούνται με πολύ χαμηλή ανοσία. Παίρνουν ένα μικρό μέρος των αντισωμάτων από τη μητέρα μέσω του πλακούντα και στη συνέχεια κυρίως από πρωτόγαλα (πύαρ). Το επίπεδο αντισωμάτων στο πρωτόγαλα μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Είναι υψηλότερο εντός δώδεκα ωρών από τον τοκετό. Τα αντισώματα που λαμβάνονται από το πρωτόγαλα εισέρχονται στο αίμα των κουταβιών μέσω του διαπερατού εντερικού βλεννογόνου, ο οποίος κλείνει με την πάροδο του χρόνου. Στη συνέχεια, τα αντισώματα προστατεύουν εν μέρει το κουτάβι από παθογόνους παράγοντες του εξωτερικού περιβάλλοντος, που μπορεί να είναι σοβαρές ασθένειες όπως η μόρβα ή ο παρβοϊός. Αυτά τα ληφθέντα αντισώματα εξαφανίζονται σταδιακά, περίπου μέχρι την 6η εβδομάδα της ηλικίας του κουταβιού και τότε μπορεί να ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Αυτή η περίοδος, όπου το κουτάβι δεν προστατεύεται πλέον από τα μητρικά αντισώματα, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει ακόμη αναπτύξει επαρκώς τη δική του ανοσία, ονομάζεται ανοσοποιητικό κενό.

Συμβουλή: Το πρωτόγαλα είναι το μητρικό γάλα που εκκρίνεται από τη μητέρα τις πρώτες 24 ώρες μετά τη γέννηση των κουταβιών.

Η ποιότητα του πρωτογάλακτος και των αντισωμάτων που περιέχονται σε αυτό ποικίλλει ανάλογα με τη φυλή, αλλά είναι επίσης διαφορετική μεταξύ μεμονωμένων σκύλων της ίδιας φυλής. Δεν είναι επομένως βέβαιο ότι τα κουτάβια θα λάβουν την απαραίτητη δόση αντισωμάτων από τη μητέρα, η οποία θα τα προστατεύσει τις επόμενες έξι εβδομάδες της ζωής τους. Από την ηλικία των έξι εβδομάδων, είναι δυνατό να ενισχυθεί η ανοσία στις πιο συχνές σοβαρές ασθένειες των σκύλων μέσω του εμβολιασμού.. Η ανοσία στα κουτάβια θα αναπτυχθεί μέχρι τον 6ο μήνα της ηλικίας τους, όπου τα κουτάβια θα πρέπει να έχουν ήδη όλα τα απαραίτητα αντισώματα. Η ποιότητα του πρωτογάλακτος και των αντισωμάτων που διέρχονται από τον πλακούντα της μητέρας εξαρτάται από την ποιότητα της διατροφής της μητέρας και το ανοσοποιητικό της σύστημα.

Συμβουλή: Η παραμέληση του “ανοσοποιητικού κενού” είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για την υψηλή θνησιμότητα των κουταβιών γύρω στην 59η ημέρα από τη γέννηση τους. Σύμφωνα με παγκόσμιες κλινικές μελέτες, αυτή η θνησιμότητα κυμαίνεται στα 20% περίπου.

Πώς να αποτρέψετε ένα ανοσοποιητικό κενό;

Η άμυνα των κουταβιών μπορεί να ενισχυθεί ήδη κατά την ανάπτυξή τους (τις πρώτες 42 ημέρες μετά την έναρξη της εγκυμοσύνης της σκύλας) και την ανάπτυξή τους εντός της μήτρας (16-28 ημέρες) μέσω της ποιοτικής τροφής για σκύλες. Η διατροφή πρέπει να είναι πλούσια σε ποιοτικές φυσικές πρωτεΐνες, φυσικά λίπη, ασβέστιο, φώσφορο, συμπληρώματα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες στις σωστές αναλογίες και επίσης προβιοτικά. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συνιστάται να χρησιμοποιείτε κάποιο από τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν προβιοτικά ή ακόμα και να τα συνδυάζετε. Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι τα γιαούρτια Yoggies για σκύλους σε συνδυασμό με προβιοτικά για σκύλους.

Το άρθρο συντάχθηκε χρησιμοποιώντας πηγές διαθέσιμες στο κοινό.

 

Είναι λογικό και σύνηθες το να δυσκολευόμαστε να διαλέξουμε ποιο είναι το κατάλληλο περιλαίμιο για τον σκύλο μας. Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να βοηθήσει στην σωστή επιλογή καθώς ένα λάθος κολάρο  μπορεί να προκαλέσει  στον σκύλο μας ενόχληση έως και τραυματισμό.

 

Σε γενικές γραμμές οι παράμετροι που παίζουν ρόλο είναι το μέγεθος, το βάρος και το πόσο μακρύς είναι ο λαιμός του σκύλου μας.

 

Οι σκύλοι χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

 

 • Μικρού μεγέθους σκύλος

 

Οι μικρόσωμοι σκύλοι στην ενήλικη ζωή τους φτάνουν έως τα 10 κιλά. Ο λαιμός τους συνήθως έχει περιφέρεια έως 30 cm. Σε αυτή την κατηγορία το πλάτος των περιλαίμιων είναι από 1,6 έως 2 cm

 

 • Μεσαίου μεγέθους σκύλοι

 

Σε αυτή την κατηγορία οι σκύλοι στην ενήλικη ζωή τους φτάνουν έως 25 κιλά με περίμετρο λαιμού συνήθως έως 40 cm. Σε αυτή  την περίπτωση σας προτείνουμε περιλαίμια πλάτους από 2 έως 3 cm

 

 • Μεγάλου μεγέθους σκύλοι

 

Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι στην ενήλικη ζωή τους φτάνουν έως 40 κιλά βάρος με περιφέρεια λαιμού συνήθως έως 60 cm. Σε αυτή την κατηγορία συνιστούμε περιλαίμια πλάτους 4 cm

 

 • Σκύλοι γίγαντες

 

Για σκύλους που στην ενήλικη ζωή τους ζυγίζουν πάνω από 40 κιλά και έχουν περιφέρεια λαιμού άνω τον 60cm το προτεινόμενο πλάτος του κολάρου είναι σε ελάχιστες περιπτώσεις 4 cm και κυρίως από 5cm και πάνω.

 

Συνοπτικά:

 

 • Περίμετρος λαιμού έως 30cm – περιλαίμιο πλάτους έως 2cm max. 2,5cm
 • Περίμετρος λαιμού 30 – 40 cm – περιλαίμια 2 έως 3cm
 • Περίμετρος λαιμού 40 – 50 cm – περιλαίμια 4 cm

 

* Αυτά τα στοιχεία είναι ενδεικτικά για να γνωρίζετε πως ένα πολύ λεπτό περιλαίμιο στη βόλτα  λειτουργεί στο λαιμό του σκύλου ως ΠΝΙΧΤΗΣ και μπορεί να του προκαλέσει τραυματισμό.

 

**Κάθε μεγέθους σκύλος μπορεί να φορέσει ένα λεπτό περιλαίμιο. ΜΟΝΟ για ομορφιά η για να φοράει την ταυτότητά του σε περίπτωση που χαθεί. Σε  καμία περίπτωση στην βόλτα του!!!

 

*** Για να έχετε μια εικόνα πως θα δείχνει το περιλαίμιο στον σκύλο σας μπορείτε να κόψετε ένα χαρτί σε πάχος αντίστοιχο με αυτό που επιθυμείτε και να το βάλετε γύρω από τον λαιμό του.

Ο άνθρωπος και ο σκύλος με βάση την ιστορία έχουν στενούς δεσμούς εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μεταξύ των παλαιότερων απολιθωμάτων που ξεχωρίζουν τον σκύλο από το λύκο που βρέθηκαν στη Γερμάνια και προέρχονται από τον 14ο αιώνα. Επίσης, πολλά στοιχεία έχουν εντοπιστεί στην Μεσοποταμία και την Αίγυπτο. Εκτιμάται, ότι τα πρώτα περιλαίμια δημιουργήθηκαν κοντά στην εξημέρωση των σκύλων.

Από τα αρχαιότερα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του κολάρου είναι ένα σκαλιστό ελεφαντόδοντο. Απεικονίζει το κεφάλι ενός σκύλου σα λούκι με μακρύ λαιμό και γιακά. Χρονολογείται από 5 έως 6 χιλιάδες χρόνια π.χ.

Τα περιλαίμια που απεικονίζονται στην αρχαία Μεσοποταμία και την Αιγυπτιακή τέχνη ήταν πλατιά. Συνήθως αποτελούνταν από ένα κομμάτι χοντρό σχοινί τυλιγμένο αρκετές φορές γύρω από τον λαιμό του σκύλου.

Στην μέση ανατολή τα περισσότερα σκυλιά δεν ήταν εντελώς εξοικειωμένα καθώς θεωρούνταν απεχθή και γεμάτα ασθένειες. Αντιθέτως, στην αρχαία Μεσοποταμία και στην Αίγυπτο θεωρούνταν σύντροφοι των θεών.

Ευρήματα στην Αίγυπτο αποδεικνύουν πως οι σκύλοι εκτός από φύλακες είχαν και την ιδιότητα του κατοικίδιου καθώς και του προστάτη των προβάτων, βοοειδών κτλπ.

Ανάλογα  με την κοινωνική κατάσταση του ιδιοκτήτη τα περιλαίμια ήταν φτιαγμένα από δέρμα ή χρυσό και έφεραν πάνω τους διάφορα διακοσμητικά καθώς και τα ονόματα των σκύλων σφραγισμένα.

Κατά τον μεσαίωνα παρατηρείται σημαντική ανάπτυξη στον τρόπο και στα υλικά κατασκευής κολάρων. Χρησιμοποιήθηκαν διάφορα υφάσματα, δέρμα, αλυσίδα, σίδερο και διάφορα πολύτιμα μέταλλα. Η ποιότητα και η εμφάνιση του, εκτός του ότι ο σκύλος είχε ιδιοκτήτη, υποδήλωνε και αλλά πράγματα, όπως την κοινωνική κατάσταση του ιδιοκτήτη καθώς και την στάση του απέναντι στον σκύλο του.

Τον μεσαίωνα οι σκύλοι χρησιμοποιούνταν και για κυνήγι λαγών, ελαφιών και ως δόλωμα για αρκούδες. Τα περιλαίμιά τους λειτουργούσαν ως προστατευτικά.

Επιπλέον, ήταν φαρδιά, στιβαρά, φτιαγμένα από δέρμα ή σίδερο και διακοσμημένα με διάφορους τύπους καρφιών. Τα περιλαίμια τον κατοικίδιων σκυλιών από την άλλη ήταν πιο ευαίσθητα, πιο διακοσμημένα και έφεραν κουδούνια για να τα διαχωρίζουν από τα κυνηγετικά. Οι κοινωνικοί σκύλοι ήταν προνόμιο ευγένειας. Τα περιλαίμιά τους ήταν φτιαγμένα από υψηλής ποιότητας δέρμα, πολυτελή υφάσματα, ασήμι και χρυσό. Σε περιπτώσεις ιδιοκτητών με μεγάλη κοινωνική επιφάνεια υπάρχουν ευρήματα και από περιλαίμια φτιαγμένα από βελούδο, χρυσό καμβά ή διακοσμημένα με ρουμπινιά και μαργαριτάρια.

Κατά την περίοδο της αναγέννησης η απόκτηση σκύλου ως κατοικίδιο ήταν διαδεδομένη ακόμα και στη μεσαία τάξη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή πιο απλών κολάρων. Χαμηλότερης ποιότητας μεν, πιο προσιτών σε τιμή δε. Τα περιλαίμια αυτής της εποχής είχαν συχνά αναγνωριστικό ρόλο και έφεραν ένα λουκέτο που συμβόλιζε ότι ο σκύλος είχε ιδιοκτήτη. Σύνηθες ήταν επίσης το να έχουν σφραγισμένα πάνω τους το όνομα του σκύλου ή διάφορα μέρη, χάρτες και ιστορίες. Η εκτροφή των σκύλων περιοριζόταν από διάφορους νομούς  και φόρους. Όμως, από την Βικτωριανή εποχή και μετά  καθιερώθηκε όπως την γνωρίζουμε έως σήμερα.