Η δική μας ιστορία για τα Yoggies αναφέρεται στο πώς εφηύραμε ένα γιαούρτι για σκύλους και τροφές χωρίς χημικά πρόσθετα αφού είχαμε σώσει ένα κουτάβι μετά από δηλητηρίαση. Επειδή πιστεύουμε ότι “Η υγεία ξεκινά από το μπολ®”

Το κουτάβι μας ήταν λίγο μεγαλύτερο του ενός έτους όταν δηλητηριάστηκε κάνοντας μια βόλτα στο δάσος… Το κρατούσα στην αγκαλιά μου “μισοπεθαμένο” ώσπου να το πάω στον κτηνίατρο και ένιωθα καθαρή απόγνωση, ανήμπορος. Τόσο μεγαλύτερη χαρά αισθανθήκαμε όταν μετά από μερικές μέρες αγωνίας και μάχης για τη ζωή του νυχθημερόν, ενώ το φροντίζαμε σε βάρδιες όλη η οικογένεια, ο Ρόξυ μας σώθηκε! Εκείνη τη στιγμή, δεν είχαμε ιδέα τι μας περίμενε ακόμη και πού θα μας οδηγούσε .....
Η Ιστορία μας Και τι έγινε στη συνέχεια;

Ο σκύλος μας , το “μωρό” μας

… τότε απλά έφαγε κάτι που δεν έπρεπε σε μια βόλτα στο δάσος και πιθανώς κάποιο δηλητήριο έβλαψε σοβαρά ολόκληρο το πεπτικό του σωλήνα και αποσυντόνισε μακροχρόνια το πεπτικό και ανοσοποιητικό του σύστημα. Έτσι, λοιπόν ό,τι έτρωγε ο Ρόξυ, έβγαινε έξω, είτε από μπροστά είτε από πίσω. Με λίγα λόγια ή έκανε εμετό ή υπέφερε από σοβαρές διάρροιες, απίστευτο τυμπανισμό / μετεωρισμό και αέρια. Αυτός ήταν ο λόγος που αγοράζαμε και αλλάζαμε τις “καλύτερες” τροφές, μαγειρεύαμε, αλλά δοκιμάζαμε και ωμή τροφή.  Δυστυχώς καμία αγωγή δεν ήταν αποτελεσματική για περισσότερο από μία εβδομάδα.

Όταν είδα για πρώτη φορά την παραγωγή των “κόκκων”

Ως πρώην «γαστρονόμος», σκέφτηκα ότι έπρεπε να το «διορθώσω» οπωσδήποτε. Άρχισα να διαβάζω για τους σκύλους, την προέλευσή τους, το DNA, την υγεία και τον τρόπο λειτουργίας του πεπτικού σωλήνα του σκύλου. Έφτασα μέχρι τη ρίζα του θέματος και μελέτησα το πεπτικό σύστημα του σκύλου λεπτομερώς. Χάρη σε έναν γνωστό μου είχα την ευκαιρία να δω την παραγωγή κόκκων για σκύλους. Ωστόσο, αυτή η παραγωγή των κόκκων γινόταν με τη μέθοδο εξώθησης. Εκεί συνειδητοποίησα ότι ούτε τα κρεατοστεάλευρα, ούτε οι τεχνητές βιταμίνες δεν είναι ό,τι το καλύτερο για έναν σκύλο…

Και έτσι δημιουργήθηκε το γιαούρτι για σκύλους!

Ας πάμε πίσω στον χρόνο ξανά,… Έπρεπε να σκεφτώ κάτι άλλο. Ένα άρθρο για τα γιαούρτια μου προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον. Και ορίστε η ιδέα ήταν εδώ! Ένα γιαούρτι για σκύλους θα μπορούσε να ισορροπήσει και επαναφέρει στο φυσιολογικό το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα του Ρόξυ. Άρχισα να επινοώ, να δοκιμάζω, να αναπτύσσω… και μετά από δύο μήνες ήρθε στον κόσμο το πρώτο γιαούρτι για σκύλους. Το γιαούρτι βοήθησε τον Ρόξυ στην αφομοίωση της τροφής και την πέψη γενικότερα, σταματώντας σταδιακά τη διάρροια και τα “αέρια”. Επιπλέον ο Ρόξυ το βρήκε τελικά πολύ νόστιμο!

Με την πάροδο του χρόνου, και παρόλο που ο Ρόξυ ήταν ήδη σχετικά καλά, ήταν σαφές ότι το γιαούρτι και μόνο δεν θα ήταν αρκετό για την υγεία του. Εξακολουθούσε να κάνει εμετό και να παρουσιάζει διάρροια. Αλλά οι εξωθημένοι κόκκοι δεν ήταν η λύση! Ταυτόχρονα με την επινόηση του γιαουρτιού, αποκτούσα όλο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των σκύλων, των προγόνων τους και το DNA τους …

Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τρεις κτηνιάτρους που έσωσαν τον σκύλο μας και μου δίδαξαν στην αρχή πολλά για την υγεία των σκύλων. Πρόκειται για τους: MVDr. Daniela Králová από την Πράγα, MVDr. Markéta Rázgová από την Kutná Hora και MVDr. Jan Herčík από την Πράγα. Ευχαριστώ!

Ήξερα ήδη για την B.A.R.F. τροφή  και ότι η ωμή τροφή είναι η καλύτερη τροφή για έναν σκύλο και το πεπτικό του σύστημα. Αλλά ο Ρόξυ δεν ανταποκρινόταν και πολύ – επιπλέον, πώς να φτιάξετε μία ισορροπημένη και σωστή B.A.R.F. τροφή; Έτσι, η κτηνίατρος και εγώ αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε να τη στεγνώσουμε και να της δώσουμε το σχήμα κόκκου.  Εδώ εμφανίστηκε για πρώτη φορά η ιδέα της παραγωγής των κόκκων με τη μέθοδο της ψυχρής συμπίεσης. Oι ωμές πρώτες ύλες αποξηραίνονται μόνο, αλέθονται και συμπιέζονται στο σχήμα των κόκκων στις σωστές αναλογίες. Χωρίς υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς χημεία!

Κυρ’ αστυνόμε, πραγματικά μεταφέρω κόπρανα…

Από εκείνη την εποχή  έχω μια αρκετά αστεία ιστορία – πήγαινα με το αυτοκίνητό μου κάποια δείγματα κοπράνων σκύλου σε ένα συγκεκριμένο πανεπιστήμιο για εργαστηριακά τεστ επειδή θέλαμε να μάθουμε τις επιδράσεις των πρεβιοτικών και των προβιοτικών στην τροφή.  Με σταμάτησε η Τροχαία λόγω υπερβολική ταχύτητας και ο αστυνομικός με ρώτησε “ Τι μεταφέρετε στο ψυγείο και βιάζεστε τόσο;” Και επειδή μου αρέσουν οι αστείες καταστάσεις, απάντησα ειλικρινά – και με χαμόγελο “σκατά”. Στη συνέχεια, ίδρωσα λίγο ώσπου να  εξηγήσω στον αστυνομικό ότι στο ψυγείο κουβαλούσα πραγματικά “σκατά … όπως και το γιατί …

Πώς αποξήρανα τους πρώτους κόκκους στο σπίτι.

Επειδή τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δοκιμών αποδεικνυόταν όλο και  καλύτερα και επειδή κι εγώ είμαι πολύ πεισματάρης και ήθελα επίσης την καλύτερη και πιο υγιεινή τροφή για τον σκύλο μου, άρχισα να πειραματίζομαι μόνος μου. Σταδιακά ανακάτευα, άλεθα σε ένα οικιακό πολυμηχάνημα, αποξήραινα σε ένα σπιτικό ξηραντήριο φρούτων και συμπίεζα σε μια τροποποιημένη πρέσα γόμωσης φυσιγγίων… Και έτσι μια μέρα φτιάξαμε και είχαμε στο σπίτι κάτι σαν τους κόκκους ψυχρής συμπίεσης.

Ο Ρόξυ ήταν ο πρώτος που τους έφαγε – και συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Στη συνέχεια δοκίμασαν τους κόκκους μας στους σκύλους τους γείτονες και φίλοι κι εγώ συνέχιζα και μοίραζα τους κόκκους σε γνωστούς και κτηνιάτρους… Για τις ανάγκες μιας μεγαλύτερης παραγωγής, αφού αποδείχτηκε η επιτυχία των κόκκων και υπήρχε θετική ανταπόκριση, έπρεπε να βρούμε φυσικά έναν ποιοτικό παραγωγό / κατασκευαστή, ώστε να πουλήσουμε επιτέλους την πρώτη μας συσκευασία /σάκο με τους κόκκους Yoggies στις 23 Ιανουαρίου 2016!

Προτού να συμβούν όλα αυτά, διέσχισα όλη την Ευρώπη, κάλεσα και επισκέφτηκα σχεδόν όλα τα εργοστάσια… Mέχρι που ανακάλυψα τελικά αυτό που έψαχνα στη Γερμανία. Mία εταιρεία με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας και με προσέγγιση και αντιμετώπιση των σκύλων ίδια με τη δική μου. Μόνο εκεί κατάλαβα ότι μπορεί να έχει κάποιος μια υπέροχη συνταγή, αλλά μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολο να την υλοποιήσει. Ευτυχώς που  η κορυφαία συνταγή και η ακόμη καλύτερη τεχνολογία παραγωγής μαζί με τη μεγάλη εμπειρία του τεχνολόγου με βοήθησαν πολύ και εξακολουθούν να βοηθούν στη βελτίωση των συνταγών μας μέχρι και σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σκύλοι μας και οι σκύλοι σας εξακολουθούν να λαμβάνουν την καλύτερη και πιο υγιεινή τροφή που μπορούμε να επινοούμε  και να παράγουμε.

Εγγύηση Yoggies: Στις τροφές Yoggies δεν θα υπάρξουν ποτέ χημικά πρόσθετα, δημητριακά ή σόγια!

Ας εκτιμήσουμε την ανιδιοτελή φιλία των σκύλων μας, ας χαρούμε κάθε στιγμή κατά τη διάρκεια της βόλτας είτε είναι άνοιξη, είτε βρέχει ή έχει παγωνιά … Ας τους ανταποδώσουμε την αγάπη και την αφοσίωσή τους .

Εμείς στην εταιρεία  Yoggies προσπαθούμε για αυτό, επιμένοντας και συνεχίζοντας να συνθέτουμε και να τους παρέχουμε ποιοτικές τροφές χωρίς χημικά πρόσθετα, κάτι που θα κάνει τους σκύλους μας πιο υγιείς, πιο ζωηρούς  και έτσι θα περάσουμε μαζί τους και εκείνοι μαζί μας πολλές όμορφες και χαρούμενες στιγμές χωρίς ανησυχίες λόγω  της επιπλέον κτηνιατρικής φροντίδας, των ασθενειών και της στεναχώριας, τις οποίες μπορούμε να αποφύγουμε χάρη στην ποιοτική τροφή, διότι είναι αλήθεια ότι “Η υγεία ξεκινά από το μπολ” ®

Οι ίδιοι οι πελάτες μας αποκάλεσαν πρώτοι τους κόκκους Yoggies   ως  ” ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ  B.A.R.F.”  Ευχαριστούμε.

Η δέσμευση της εταιρείας Yoggies είναι να επιστρέψει στους σκύλους την αρχική τους τροφή από τη φύση. Mε την αρχική γεύση και άρωμα, χωρίς χημικά ή δημητριακά, επειδή ο σκύλος είναι σαρκοφάγο και όχι σιταποθήκη. Οι σκύλοι αξίζουν για την πίστη τους όχι μόνο την αγάπη μας, αλλά και την καλύτερη τροφή. Και εμείς το γνωρίζουμε και το πραγματοποιούμε. Εν ολίγοις, θέλουμε η τροφή τους μέσα στο μπολ να σημαίνει υγεία.

Είμαστε μια τσεχική οικογενειακή εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε με αφορμή ένα κουτάβι και στην οποία ισχύει  το ότι “Η υγεία ξεκινά από το μπολ®”

Ο σκύλος Ρόξυ και ο κος Jiří Švihálek

Yoggies s.r.o. –  Yoggies Ε.Π.Ε.

“Η υγεία ξεκινά από το μπολ”