Τι σημαίνει ΠΟΙΚΙΛΗ ΤΡΟΦΗ Yoggies για σκύλους και γάτες και πώς σχεδιάζεται;

Η ποικίλη τροφή είναι κάτι το φυσιολογικό για τους σκύλους και τις γάτες μας και η έννοια αυτή της ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΤΡΟΦΗΣ YOGGIES επιστρέφει στη φύση. Είναι μια «εξέλιξη» στην ανάπτυξη των πιο υγιεινών τροφών. Και ο συνδυασμός τους για την υγεία των σκύλων και των γατών μας. Σε περισσότερα από τρία χρόνια ανάπτυξης και έρευνας, λάβαμε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Μία ποικίλη διατροφή και η προγραμματισμένη εναλλαγή τροφών, συμπληρωμάτων διατροφής και λιχουδιών βοήθησαν στην ενίσχυση της υγείας και του ανοσοποιητικού. Βοήθησαν και στην καταστολή των αλλεργιών, των πεπτικών προβλημάτων, στην εξάλειψη του μετεωρισμού και στην ενίσχυση της πνευματικής υγείας του κάθε ζώου. Επειδή αυτό ακριβώς ήθελε η φύση για αυτά, εμείς μπορούμε, χάρη στην επαναστατική μέθοδο των Yoggies στην υγιεινή διατροφή, να το προσφέρουμε ξανά στους σκύλους και στις γάτες μας.

Η έρευνα, η ανάπτυξη και οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν ώστε να βοηθήσουν τους σκύλους και τις γάτες να απαλλαγούν ιδίως από αλλεργίες, ασθένειες του πεπτικού συστήματος, διαρροϊκές ασθένειες, μετεωρισμό (τυμπανισμό) και πιθανώς να αποτρέψουν την ανάπτυξη φλεγμονωδών ασθενειών που προκαλούνται κυρίως από τη διατροφή. Πραγματοποιήθηκαν έρευνες και εξετάσεις αίματος, εξετάστηκε ο βακτηριακός αποικισμός του εντερικού μικροβιώματος, παρασιτολογικές και άλλες εξετάσεις περιττωμάτων κ.λπ.

!! Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η έννοια ενίσχυσης της υγείας μέσω μιας ποικίλης διατροφής έχει ερευνηθεί αποκλειστικά με τα προϊόντα Yoggies. Η έννοια της “Ποικίλης τροφής” που αποτελείται από προϊόντα άλλων εταιρειών ή τους συνδυασμούς αυτών, πιθανόν δεν θα είχε όφελος για την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας ή θα μπορούσε να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα!!

Κάθε πρώτη ύλη στην τροφή μπορεί να γίνει αλλεργιογόνο κατά τη μακροχρόνια χορήγησή της. (όσο χαμηλότερη είναι η ποιότητα της τροφής, τόσο πιο γρήγορα και τόσα περισσότερα προβλήματα μπορεί να προκύψουν). Φανταστείτε ότι ένας λύκος πιάνει στην ελεύθερη φύση μόνο λαγούς… Και τώρα φανταστείτε τον εαυτό σας να τρώει αποκλειστικά και μόνο υγιή μήλα… Με τον καιρό, το σώμα σας θα αναπτύξει αντίσταση σε αυτά και μπορεί να προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις.

«Η ποικίλη τροφή είναι η επιστροφή στη φυσικότητα και δίνεται από τη φύση στους σκύλους και γάτες».

Η εξήγηση είναι απλή – Η ποικίλη διατροφή βασίζεται στην εναλλαγή των κύριων συστατικών των τροφών και επομένως πιθανών «αλλεργιογόνων». Με αυτόν τον τρόπο «εκπαιδεύει» και ενισχύει συνεχώς το ανοσοποιητικό σύστημα και την αντίσταση κατά των εξωτερικών και εσωτερικών επιδράσεων που προκαλούν προβλήματα υγείας. Τα συμπληρώματα διατροφής και οι λιχουδιές συμπληρώνουν ευχάριστα αυτό το αποτέλεσμα. Μια καλοσχεδιασμένη και προγραμματισμένα χορηγούμενη ποικιλία τροφίμων μπορεί να βοηθήσει τους σκύλους και τις γάτες να απαλλαγούν από τις ασθένειες του πολιτισμού. Αυτές που ήταν αδιανόητες  πριν από είκοσι χρόνια – όπως για παράδειγμα οι αλλεργίες, ο διαβήτης κ.λπ.

Πώς ξεκίνησε η έρευνα για την υγιεινή και ποικίλη τροφή;

Στην εταιρεία Yoggies και χάρη στην ιστορία μας και την κατάσταση υγείας του “CEΟ – Γενικού διευθυντή” μας, του Λαμπραντόρ Ρόξυ, ξεκινήσαμε πριν από χρόνια τη σίτιση με ποικίλη τροφή. Αυτή η σύνθεση της τροφής είχε άριστο αντίκτυπο, όχι μόνο στο πεπτικό σύστημα του Ρόξυ, αλλά και στη γενική του υγεία. Συνολική αιματολογική εξέταση, ανοσοποιητικό σύστημα και δεν χρειάζεται άλλο πια να τον αποπαρασιτώνουμε χημικά όπως και πολλά άλλα. Για αυτό θέλουμε να μεταδώσουμε την εμπειρία μας με την ποικίλη τροφή και σε σας.

Σήμερα πια οι περισσότεροι κτηνίατροι επιβεβαιώνουν ότι μια ποικίλη τροφή έχει νόημα και σημασία.

Εμείς στη Yoggies, μαζί με κτηνιάτρους, τους ειδικούς στην έρευνα, ειδικούς στο μικροβίωμα και τους εκτροφείς, πετυχαίνουμε και αποδεικνύουμε, ότι η επιστροφή σε μια φυσική, ποικίλη διατροφή έχει νόημα.

Εάν θέλετε να φτιάξετε μια ποικίλη διατροφή για το κατοικίδιό σας, ελάτε τότε στην εταιρεία Yoggies. Σας προσφέρουμε την ευρύτερη γκάμα στην αγορά σε ό,τι αφορά υγιεινά προϊόντα, χωρίς χημικά.

Η ευρύτερη γκάμα υγιεινών βασικών τροφών, καθώς και φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής και υγιεινών λιχουδιών Yoggies. Είναι μια ευκαιρία να συνθέσετε μια πραγματικά ποικίλη τροφή για τον σκύλο και τη γάτα σας.

Η ουσία της ποικίλης τροφής

Η βάση μιας ποικίλης διατροφής είναι μια περιστασιακή ή και τακτική (και προγραμματισμένη) αλλαγή στο κύριο συστατικό της τροφής. Σε σκύλους και γάτες αυτό είναι κυρίως πρωτεΐνες κρέατος (κυρίως από κόκκους ή ωμή τροφή B.A.R.F.).

Με αυτό συνδέονται και άλλες πρώτες ύλες και συστατικά που περιέχονται στη διατροφή τους. Όπως φρούτα, λαχανικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες κ.λπ.

Όταν αλλάξετε αυτό το βασικό συστατικό, ο οργανισμός, η πέψη, αλλά και η ανοσία του σκύλου ή της γάτας «δεν θα τεμπελιάσουν» και θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτή την αλλαγή. Με λαϊκούς όρους – θα “εκπαιδεύσετε” την ανοσία τόσο του σκύλου όσο και της γάτας.

Φυσικά, σε ορισμένους σκύλους και γάτες, η μετάβαση μπορεί να είναι μεγαλύτερη και πιο αργή ώσπου να συνηθίσουν στην αλλαγή. Για παράδειγμα, από κόκκους σε ωμές τροφές B.A.R.F. ή σε μαγειρεμένη τροφή. Στις δοκιμές μας αποκλειστικά με τις τροφές, συμπληρώματα και λιχουδιές Yoggies, οι μεταβάσεις έγιναν χωρίς επιπλοκές στα πλαίσια της ημέρας ή και μερικών ωρών ακόμη.(Κόκκοι Yoggies το πρωί και τροφή B.A.R.F. το βράδυ χωρίς επακόλουθα προβλήματα).

Στο εξωτερικό, υπάρχουν πολλές μελέτες, αλλά και εκτροφείς και κτηνίατροι που έχουν διαπιστώσει ότι η ποικίλη τροφή λειτουργεί και αποδίδει. Για παράδειγμα η μελέτη του Dr. Μπέκερ από τις ΗΠΑ.

Βραχυπρόθεσμα

η μετάβαση στην ποικίλη τροφή Yoggies έδειξε ότι η χώνεψη και η πέψη του κατοικίδιου ρυθμίστηκε άριστα, εξαλείφθηκε ο μετεωρισμός και σε σκύλους και σε γάτες, όπως και η δυσάρεστη μυρωδιά του στόματος, κατά περίπτωση  λύθηκαν μακροχρόνια προβλήματα με την πέψη και τις διάρροιες. Τα κατοικίδια ήταν επιπλέον πιο χαρούμενα και ανυπομονούσαν περισσότερο για το μπολ τους με την καινούρια νοστιμιά!

Μεσοπρόθεσμα

περίπου σε 1-3 μήνες, αποδείχθηκε ότι σε  σκύλους που υπέφεραν από φλεγμονές ή αλλεργίες και ερυθρότητα του δέρματος, λόγω εξωτερικών αλλεργιογόνων (π.χ. χόρτο κ.λπ.), τα συμπτώματα αυτά καταστέλλονταν ή εξαφανίστηκαν εντελώς.  Τα σκυλιά με τροφικές αλλεργίες δεν είχαν καθόλου συμπτώματα ή είχαν πολύ λίγα,τα οποία όμως δεν μπορούσαν να συγκριθούν στο παραμικρό με την πρωτύτερη κατάστασή τους.

Η ποικίλη τροφή Yoggies περιέχει πολλά διαφορετικά προβιοτικά στελέχη. Αυτά υποστηρίζουν την υγεία και την ανοσία των σκύλων και γατών με πολλούς τρόπους!

Ένα άλλο φαινόμενο και συνέπεια της μετάβασης σε ποικίλη τροφή Yoggies είναι ένα γεγονός που μπορεί να μην παρατηρήσετε καν. Μπορεί να σώσει πολλούς ιδιοκτήτες από μεγάλες ανησυχίες και μπορεί να σώσει πολλά κατοικίδια, ακόμα και τη ζωή τους. Είναι ο καθαρισμός του εντερικού σωλήνα, η σωστή πέψη και ένα υγιές εντερικό τοίχωμα. Χάρη στο οποίο τα μικροθρεπτικά συστατικά απορροφώνται σωστά και περνούν στην κυκλοφορία του αίματος. Ένα γεγονός που μπορεί να καταστείλει την ανάπτυξη πολλών ασθενειών, αλλεργιών και παρασιτικών προσβολών.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η μεγάλη γκάμα προϊόντων Yoggies περιέχει διάφορα στελέχη προβιοτικών. Αυτά βοηθούν στην ενίσχυση της ανοσίας και της αμυντικής ικανότητας του οργανισμού.

Μετά από χρόνια έρευνας και συνεργασίας με πολλούς ειδικούς καταφέραμε να αποδείξουμε ότι μια ποικίλη τροφή Yoggies μπορεί να κάνει τη ζωή των κατοικιδίων μας πιο ευτυχισμένη, “πιο νόστιμη” και πιο υγιή, χωρίς περιττές ασθένειες, αλλεργίες, διάρροιες κ.λπ.

Βασικά βήματα για τη σύνθεση μιας ποικίλης τροφής για σκύλους και γάτες

Το πιο σημαντικό είναι η περιστασιακή ή και τακτική (και προγραμματισμένη) εναλλαγή πρωτεϊνών. Αυτές αποτελούνται από αμινοξέα. Αυτά είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των κυττάρων και αποτελούν επίσης τον θεμέλιο λίθο κάθε ζωής. Οι πρωτεΐνες στις ποιοτικές τροφές προέρχονται κυρίως από ποιοτικό κρέας από το οποίο γίνεται η τροφή.

Καθοριστικό ρόλο στην ποικίλη τροφή Yoggies έχουν τα ποιοτικά κρέατα, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι φυσικές βιταμίνες, τα προβιοτικά και τα πρεβιοτικά.

Κανόνες για τη σίτιση με υγιεινή και ποικίλη τροφή Yoggies:

  1. Μεταβείτε στις τροφές, συμπληρώματα και λιχουδιές Yoggies – τα αποτελέσματα διαφόρων δοκιμών και η συμπεριφορά των σκύλων αποδεικνύουν ότι ο συνδυασμός των προϊόντων Yoggies λειτουργεί
  2. Δεν συνιστούμε τον συνδυασμό προϊόντων Yoggies με άλλες μάρκες τροφών!  Η έρευνα, η παραγωγή και ο συνδυασμός των προϊόντων Yoggies βασίζεται σε ένα βασικό γεγονός. Γνωρίζουμε την προέλευση των πρώτων υλών, τη σύνθεση, τις θρεπτικές αξίες, τις μεθόδους παραγωγής και τον αντίκτυπο των τροφών στην υγεία των σκύλων και γατών. Όποτε συμπεριλάβαμε «οτιδήποτε ξένο» προέκυψαν προβλήματα.

Γλωσσάρι όρων για τη σίτιση με ποικίλη τροφή:

Ποικίλη τροφή Yoggies – Έξυπνα συγκροτημένο «ποικίλο μενού» σκύλου ή γάτας, βασισμένο σε συνδυασμό πρωτεϊνών, λιπαρών, βιταμινών, αλλά και μετάλλων και προβιοτικών.

Οδηγίες σίτισης – μπορεί να είναι ένα «μενού» του σκύλου ή της γάτας σας, το οποίο συντάσσετε μόνοι σας ή θα το συντάξουμε εμείς στην Yoggies στα μέτρα σας. Μπορεί να είναι για μια εβδομάδα, 14 ημέρες ή για ένα μήνα και θα χρησιμοποιεί και θα «εναλλάσσει» τα καλύτερα συστατικά τροφής  ιδανικά για την υγεία του σκύλου σας (γάτας).

Υπολογιστής μερίδων τροφής – ο υπολογιστής μας, όπου θα μάθετε τις προτεινόμενες μερίδες τροφής των μεμονωμένων τροφών ξεχωριστά όπου και θα βρείτε πολλές προτάσεις.

Κύρια (πρώτιστη) τροφή – είναι αυτή που θα είναι κυρίαρχη σε ολόκληρο (π.χ. εβδομαδιαίο)το μενού (π.χ. Yoggies κόκκοι ψυχρής συμπίεσης, ή τροφή B.A.R.F.).

Παράλληλη (δευτερεύουσα) τροφή – είναι η τροφή που επιλέγετε ως συνδυασμό με την κύρια, βλ. παραπάνω. Π.χ. Εάν επιλέξετε κόκκους Yoggies δύο φορές την ημέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Δύο φορές την ημέρα, το Σάββατο και την Κυριακή την τροφή B.A.R.F. .  Άρα οι κόκκοι είναι η κύρια τροφή και η δευτερεύουσα τροφή είναι η B.A.R.F.

Συμπληρώματα διατροφής – αυτά μπορεί να είναι οι σάλτσες, οι λιχουδιές ή τα λάδια.

Προβιοτικά – είναι τα στελέχη ζωντανών μικροοργανισμών που έχουν αναπτυχθεί ειδικά από την εταιρεία Yoggies για σκύλους και γάτες. Στο μικροβίωμα ενός σκύλου ή μιας γάτας, αυτοί οι μικροοργανισμοί ζουν, πολλαπλασιάζονται και ενισχύουν την υγεία και το ανοσοποιητικό, τόσο του σκύλου όσο και της γάτας.

Πρεβιοτικά – συνήθως πρόκειται για φυτικές ίνες. Κατά κανόνα, αυτά είναι επίσης «τροφή» για τις ζωντανές προβιοτικές καλλιέργειες, που κατοικούν στο εντερικό μικροβίωμα. Είναι επίσης ένα δύσπεπτο συστατικό της τροφής που υποστηρίζει την εντερική περισταλτική (ακριβώς επειδή δεν μπορεί να χωνευτεί).

Μικροβίωμα – μικροβιακή αποικία (κυρίως στα έντερα) σκύλων και γατών. Είναι ένα σύνολο ζωντανών μικροοργανισμών. Αυτά ζουν κυρίως στο πεπτικό σύστημα και δημιουργούν τη συνολική ανοσία τόσο των σκύλων όσο και των γατών.

Ανοσία – η αμυντική ικανότητα του οργανισμού, σχετίζεται με το μικροβίωμα και είναι απολύτως απαραίτητη για την υγεία και την αντοχή των σκύλων και των γατών σε ασθένειες, αλλεργίες, ιούς, παράσιτα, αλλά και στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, των φλεγμονωδών, ογκολογικών, των αυτοάνοσων και καρδιαγγειακών παθήσεων σκύλων και γατών.

Μέταλλα και άλλα συστατικά τροφής – μικροθρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά από την άποψη της διατροφής του σκύλου και της γάτας και περιέχονται πάντα σε βέλτιστες και ιδανικές ποσότητες στα προϊόντα Yoggies.

Αναπόσπαστο μέρος των τροφών και της ποικίλης τροφής είναι τα συνοδευτικά, τα βότανα, τα φρούτα, τα λαχανικά κ.λπ. Όλα αυτά περιλαμβάνονται ήδη στην ευρεία συλλογή των τροφών Yoggies.

Πώς να συνθέσετε μία ποικίλη διατροφή Yoggies βήμα προς βήμα

Επιλέξτε πόσο συχνά θα ταΐζετε τον σκύλο ή τη γάτα σας. 1x ή 2x ή 3x την ημέρα; Συνιστούμε δύο φορές (2x) την ημέρα μετά τη βόλτα για να έχει ο σκύλος ηρεμία και χρόνο για το φαγητό.

Επιλέξτε την κύρια τροφή για το κατοικίδιό σας. Δηλαδή, την τροφή που θα ταΐζετε πιο συχνά το κατοικίδιο ζώο σας – για παράδειγμα τους κόκκους Yoggies ψυχρής συμπίεσης.

Επιλέξτε μια δευτερεύουσα τροφή που μπορεί να αντικαταστήσει ή να συμπληρώσει την κύρια. Π.χ. αν «μπαρφάρετε» κυρίως (ταΐζετε το κατοικίδιό σας ωμή τροφή B.A.R.F.) και πηγαίνετε για το Σαββατοκύριακο στο εξοχικό σας, μπορείτε για παράδειγμα να πάρετε καλύτερα τους κόκκους Yoggies ψυχρής συμπίεσης ή κονσέρβες, επειδή αυτά αποθηκεύονται και μεταφέρονται πιο εύκολα. Και από τη Δευτέρα, αφού επιστρέψετε, θα συνεχίσετε στο σπίτι ξανά με την ωμή τροφή.

Επιλέξτε συμπληρώματα. Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείτε να προσαρμόσετε ελεύθερα και σύμφωνα με την αρεσκεία σας στην κατάσταση υγείας και τα γούστα του κατοικιδίου σας. Εάν δεν μπορείτε να αποφασίσετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε και να σας συμβουλέψουμε.

Επιλέξτε υγιεινές λιχουδιές. Δεν έχει νόημα να ταΐζετε έναν σκύλο ή μια γάτα υγιεινά και να τους δίνετε ανθυγιεινές λιχουδιές. Στο μενού των Yoggies υπάρχει πάντα κάτι για να διαλέξετε, από την γκάμα των λιχουδιών. Πάντα 100% χωρίς χημικά, γλουτένη, αλάτι, ζάχαρη και φτιαγμένες μόνο από τις πλέον ποιοτικές πρώτες ύλες. Προσφέρουμε λιχουδιές παρασκευασμένες με τη μέθοδο της ψυχρής συμπίεσης (που διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά όπως και οι κόκκοι ψυχρής συμπίεσης, χάρη σε μια ήπια διαδικασία επεξεργασίας), συνεχίζουμε με  λυοφιλοποιημένα (ψυχρής αποξήρανσης) κρέατα, τραγανές ψημένες λιχουδιές, καθώς και εξαιρετικά 100% φυσικά αποξηραμένα κρέατα .

… και μην ξεχνάτε ότι με τα  Yoggies  Η Υγεία ξεκινά από το μπολ®

Η υγεία ξεκινά από το μπολ®